Gå til sidens hovedinnhold

1319 dager siden sist

Artikkelen er over 7 år gammel

Ikke siden 26. februar 2011 har NOR 92 vunnet en eliteserie-kamp. Også da ble Bækkelaget slått.

NEDRE EIKER: Det har gått vintre og somre siden NOR kunne feire seier på øverste nivå i eliteserien.


I går var ventetiden endelig over, da Bækkelaget ble slått 5–2 hjemme i Solberghallen. Forrige seier på øverste nivå kom mot samme motstander, 6-4-triumfen i 2011 var serieavslutningen på 2010/2011-sesongen i innebandy.

Sesongen etter spilte NOR uten å vinne en eneste eliteseriekamp, så ble det to år hvor seirene ble raidet opp i 1. divisjon. Men det første året ble de snytt av nettopp Bækkelaget for opprykket.

Nå var det imidlertid NORs tur. I serieomgang nummer tre, etter tap og uavgjort i de to første kampene i eliteseriecomebacket, kom seieren.

LES OGSÅ: Ble straffet hardt mot topplag

Scoret på første

NOR var litt heldige i starten, etter at BSK gikk rett i strupen på dem. Blant annet reddet Mathias Soini alene med en BSK-spiller, etter at Simen Bendiksen hadde mistet ballen som bakerste mann.

På NORs første skudd smalt det. Kristian Becher sendte ballen rett i nota. Bendiksen rettet opp for tabben, da han doblet ledelsen, før BSK reduserte i overtall.

Hjemmelaget ledet fortjent etter første periode. I den andre kontret de motstanderen i senk. Først ved Fredrik Steiner, deretter ved Markus Otronen i undertall. Becher var lynkjapp da han ga NOR 5–1 til den andre hvilen.

LES OGSÅ: Må holde Bækkelaget bak seg

Spilte til krampen kom

Bækkelaget etablerte et visst trykk på NOR den siste delen av sluttperioden. Hjemmelaget klarte ikke å score da de førte i starten, og dermed forsøkte gjestene å sette inn en skikkelig sluttspurt.

Men ellevill kjemping var ikke nok – for bakerst hadde NOR en solid sisteskanse i Mathias Soini.
Keeperen reddet det meste – helt til krampen kom. Han fortsatte storspillet etterpå, og var dagens mann for hjemmelaget.

Først da BSK spilte fem mot tre de siste tre minuttene, klarte de å overliste ham igjen.
NOR er fortsatt nummer seks på tabellen, og nå venter Gjelleråsen borte neste lørdag.

LES OGSÅ: Hever NOR før eliten
 

Kommentarer til denne saken