Alene mot de store

<b>Alene.</b> Flemming Solberg trener alene i en stor og tom turnhall på Hasle i Oslo, for å kunne kjempe om en finaleplass under OL denne høsten.

<b>Alene.</b> Flemming Solberg trener alene i en stor og tom turnhall på Hasle i Oslo, for å kunne kjempe om en finaleplass under OL denne høsten.

Av
Artikkelen er over 18 år gammel

Time etter time, i en stor og tom hall, nesten helt alene, sommeren igjennom.

DEL

Flemming Solberg fra Drammen kjemper en nesten håpløs kamp, alene mot de mange store turnnasjonene i en av verdens tøffeste idretter.
Det er sommerstille og midt i fellesferien både utenfor og innenfor den ikke akkurat intime turnhallen på Hasle, midt i en av Oslos industriområder. Vi kan nok tenke oss en del andre steder vi heller ville ha tilbragt sommeren, ja.
Men slik har Flemming holdt på i mer enn ti år, siden han hadde sin internasjonale debut i 1990. Minst tre timer hver eneste dag, minst 20 timer i uken, med terping og atter terping i bøylehest, ringer, skranke, osv.
- Jeg har nesten aldri ferie, og regner med at jeg tilbringer rundt 1200 timer i denne hallen hvert år, sier Flemming Solberg, som feirer et slags 20 års jubileum som turner i år.

Sendt ned

Det er nemlig 20 år siden han som syv-åring ble sendt ned i Drammen Turnhall av faren sin. Og siden har han ikke drevet med stort annet enn turning ved siden av skole og studier.
-  Men hvordan holder du ut, i en idrett hvor du nesten er dømt til ikke å nå helt opp, alene i kampen med de store turnnasjonene?
- Det er tøft. Men det er blitt en livsstil for meg. Og jeg synes fortsatt at det er gøy, ikke minst fordi jeg opplever at jeg har hatt fremgang de siste årene. Det gjelder både ferdigheter og resultater, svarer Flemming Solberg, som likevel opplevde at hans store gjennombrudd internasjonalt, hans 7. plass fra EM i 1998, ble til en 14 plass i tilsvarende mesterskap i år.

Bedre turner

- Selv om jeg opplevde en resultatmessig tilbakegang, er jeg en mye bedre turner nå enn for to år siden. Denne gang var det 15 turnere som oppnådde mer enn 55 poeng, mens jeg fikk 7. plassen i 1998 med 53.9 poeng. Jeg turnet mer enn et helt poeng bedre denne gangen, forteller Flemming Solberg, som fremgang til tross, opplever at konkurransen bare blir tøffere og tøffere for hvert år som går.
-  Konkurransen er vanvittig tøff, og skulle jeg bare ha fokusert på medaljer ville jeg ha gitt opp for lenge siden. Nei, jeg må konsentrere meg om å bli en bedre turner og ha delmål, sier Flemming Solberg, som har fått signaler om at han blir tatt ut til OL.

Finaleplass

I så fall blir det hans store mål denne gang å komme med blant de 36 beste som får være med i OL-finalen i mangekamp.
- Sjansene er nok større her enn å bli blant de åtte som får slåss om medaljer i de ulike apparatfinalene, tilføyer Flemming Solberg. Han vet at dersom alt klaffer kan drømmen gå i oppfyllelse.
Han var bare en eneste tidel fra å komme til skrankefinalen i årets EM, og går han først til en apparatfinale, da kan alt skje. Her er nemlig differansen mellom de beste veldig liten.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags