Lucas (17) fra Hokksund og Marcus (23) fra Drammen knuste Henrik Kristoffersen

PALLEN: Rasmus Windingstad (midten) tok gull foran Lucas Braathen (sølv) og Marcus Monsen (bronse).

PALLEN: Rasmus Windingstad (midten) tok gull foran Lucas Braathen (sølv) og Marcus Monsen (bronse). Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Lucas Braathen (17) fra Eiker var bare to hundredeler fra NM-gull i storslalåm. Drammenseren Marcus Monsen (23) tok sin første medalje i storslalåm da han ble nummer tre.

DEL

Monsen har tidligere vunnet i andre øvelser, men da han lørdag la alle landslagsutøverne, blant dem Henrik Kristoffersen, bak seg og tok bronse i storslalåm var det for første gang.

Henrik Kristoffersen fikk det ikke til å stemme i storslalåmrennet i alpin-NM og ble kun nummer fem. Rasmus Windingstad tok gullet foran Lucas Braathen fra Hokksund. Windingstad slo Kristoffersen med 42 hundredeler, mens Marcus Monsen var ti hundredeler etter Windingstad.

Vel så viktig som medaljen var det å være tett på vinneren, sa Monsen til NRK etter rennslutt. Det gir nok FIS-punkter som gjør at han sikrer verdenscupkjøring neste sesong, og at han forbedret startnummeret fra 60 til i hvert fall 45.

Lucas Braathen var kun to hundredeler bak NM-vinneren.

– Han kjører helt fantastisk. Han er så bra at de må vurdere å ta ham rett opp på World Cup-laget, kommenterte alpinlegenden Kjetil André Aamodt på NRKs sending fra Hafjell.

Sju års forskjell

17-åringen er fra Hokksund, men kjører for Bærums skiklubb.

– Det er jo bare så vidt jeg kjenner ham. Han er jo så mye yngre, sju år, sa NM-vinneren til NRK.

Lucas lå på en pen fjerdeplass etter første omgang. Etter en gnistrende andrerunde, der han kjørte raskes av alle på toppen klatret han to plasser – og var bare to fattige hundredeler unna å stå på toppen av pallen.

– Jeg fikk noen tekniske tips av Kjetil (Andre Aamodt) i pausen. Han sa at jeg måtte få rumpa litt høyere, så jeg tenkte egentlig bare på arbeidsoppgaver i andre omgang, sa 17-åringen fra Hokksund til NRK.

– Jeg er jo egentlig helt sjokkert selv og hadde aldri ventet dette, la han til.

Hvis du ikke visste det er Lucas Braathen rangert som verdens beste alpinist i sin årgang.

– Rått

– Det er utrolig moro å vinne min tredje strake NM-seier denne uka. Nok en gang ble det et veldig tett renn, akkurat som i fredagens super-G. I dag vinner jeg over en utøver med to hundredeler som jeg for tre måneder siden nesten ikke visste hvem var, sa Windingstad til NTB.

– Lucas Braathen leverer et utrolig rått resultat i dag. Jeg er skikkelig fornøyd, men Lucas kjører fra meg på toppen. Jeg er mektig imponert over ham. Andreomgangen min var ellers et skikkelig stort steg, og i dag holdt det akkurat, sa Windingstad.

– Dette er nytt for meg, jeg kjører egentlig bare på et FIS ennå, men i dag hamler jeg opp med gutta som er to nivåer over meg. Dette hadde jeg absolutt ikke forventet, sa Braathen.

PS! Søndag tok Marcus Monsen, Aron,  NM-bronsen i slalåm. Simen Ramberg Christensen, Rælingen, vant foran klubbkompis og stjernekjører Henrik Kristoffersen, Rælingen. Monsen var kun 29 hundredeler fra gullet.

Artikkeltags