- Jeg håper jo på en plass i troppen, sier Ida Løvold (16) og smiler.
- Jeg tror jeg forbedrer meg ganske mye for hver dag, så jeg tror også jeg har en sjanse, sier Henriette Green Nilsen (17).
Tenåringene fra Mjøndalen er talentfulle innebandyspillere med en iver og innsatsvilje det stråler av. De vil helst trene hele tiden for å komme med i U-19 landslagstroppen til historiens første U-19 VM i innebandy for jenter.
I går var ca. 40 jenter på samling på Bakkeløkka på Fagerstrand i Akershus. I august 2004 skal troppen som reiser til Finland bestå av 23 spillere.

Spent start. Henriette Green Nilsen var i går alene om å være på sin aller første landslagssamling. Alle de andre hadde møttes minst to ganger tidligere. Hun trodde presset skulle bli stort. Spenningen satt i kroppen på veien til Nesodden.
- Jeg var ikke nervøs, men litt spent, innrømmer hun.
- Kjæresten min, som spiller på U-19 landslaget, sa det kom til å bli skikkelig tøft. Men det er bare kjempegøy, sier Green Nilsen med et stort smil.
Halvveis gjennom første dag av samlingen, har hun bare positive tilbakemeldinger å komme med. Alt er moro. Hun lærer masse, forbedrer seg stadig og miljøet gjør at latteren sitter løst hos de fleste.

Overrasket. 17-åringen har kun spilt aktivt et år, men hadde det vært jentelag i området skulle hun gjerne startet mye tidligere.
- Hele familien min er opptatt av innebandy, så jeg har sett på innebandy siden jeg var tre. Jeg har alltid hatt lyst til å spille, sier Green Nilsen.
Hun har isteden spilt håndball. Men i fjor satt trøblete knær en stopper for det.
Et år senere er hun på innebandysamling med de beste 15-17-åringene i landet.
- Jeg hadde ikke trodd på noe landslagssamling i det hele tatt. Det var treneren min som anbefalte meg. Jeg ble kjempeoverrasket.
- Det er klart det er veldig inspirerende å være her, fortsetter den sprudlende NOR-spilleren.

Som svamper. Lagvenninnen i NOR 92, Ida Løvold, er blitt litt varm i trøya. Landslagssamlingen er den tredje i rekken for hennes vedkomne. Iveren, entusiasmen og innsatsviljen har ikke dalt av den grunn.
- Man vil jo bare mer. Vil bli enda bedre når man blir tatt ut til samlinger, påpeker Løvold. Allerede fra første samling har hun utviklet seg betraktelig.
Ifølge landslagssjef Lars Bunæs har både Løvold og mange av de andre på samlingen hevet seg siden de to foregående samlingene.
- Jeg har trent mer, sier Løvold som forklaring, og presiserer;
- Spesielt pasninger.
- Utviklingen i den alderen er enorm. De er som svamper, forklarer Bunæs.
Målet er å satse på unge spillere for å bygge opp fremtidige landslag. Men i første rekke er målet å ta ut et best mulig U-19 lag til neste års VM.

Gjør alt. De to NOR 92-jentene er hektet på innebandy. Om landslagssjefen hadde sagt at de burde trene mye mer, hadde de ikke nølt et sekund.
- Jeg gjør alt jeg kan for å komme med på landslaget, sier Green Nilsen.
- Det er ikke avskrekkende høyt nivå. Det er mange gode jenter, men man kan ikke gå å tenke på det, sier Ida Løvold.
Nå trener de to med jentelaget, damelaget, samt juniorguttene i NOR 92. Med guttene får de trent med enda høyere tempo.
- Vi har godt av å trene med dem. De er kjappe, sterke og kjempegode teknisk, sier Løvold.
I tillegg trener jentene når det er åpen hall i Solberg. Samt på terrassen til Green Nilsen.
- Jeg spiller med lillebroren min, forteller Green Nilsen, og fortsetter;
- Han er kjempegod teknisk.
At det snart er vinter og kommer snø på terrassen er ingen hindring.
- Da måker vi, kommer det kjapt fra 17-åringen.
Det skal ikke stå på litt snø når det gjelder å få trent innebandy.

Vivi Skalleberg
vivi.skalleberg@dt.no