Åskollen – Strømsgodset

SIF-trener, Dag-Eilev Fagermo, ønsker å bruke søndagens cup-batalje til å glemme Aalesund-tapet.

- Vi må komme oss videre, og prøve å få fadesen mot Aalesund ut av hodet, sier Fagermo.

Han kan avsløre at Strømsgodset bytter nærmest ut halve "laget", før møtet med Åskollen.

- Vi må ta hensyn til skader, og mange nye får nok prøve seg. Men vi stiller med det beste laget med tanke på den medisinske situasjonen.

Trener for Åskollen, Jarle Finnestrand, har svært liten tro på at 3. divisjonslaget hans kan slå storebroren fra Gulskogen.

- Det er vel å tro på julenissen, forteller Finnestrand til Kanal1.

Det er ventet storinnrykk av Godsetsupportere til kampen, og vertene håper i det minste at de ikke skal bli overkjørt av Tippeligalaget.

- Vi håper å gi Strømsgodset en god kamp. Nøkkelen er å senke skuldrene og ha det gøy. Vi må ikke la oss stresse, sier Åskollen-treneren i dag.

Åskollen tapte for øvrig 6-0 mot SIF 2 i serien.

Vollen – Mjøndalen

I vinter slo Mjøndalens rekrutter Vollen 1-0, uten at MIF-trener, Vegard Hansen, tar lett på oppgaven av den grunn.

- Cupen for oss er jo et lite eventyr. Vi spiller som regel best mot god motstand og er kapable til å slå både 1. divisjonslag og Tippeligalag med litt hell, sier Hansen.

Flere sentrale bruntrøyer må stå over bortekampen på søndag på grunn av skader. Tom Guldbrandsen, Jonas Kortgård, Adrian Paul og Vegard Dokken er ute. Dermed er det duket for en del forandringer på laget.

- Vi har noen skader, men har en bred stall. Jeg skal sørge for at gutta er skjerpa, for cupen for oss er topp prioritet, avslutter Hansen.

Åssiden – Stabæk

Åssiden kvalifiserte seg til 1. runde ved å slå Solberg 5-3 på hjemmebane. Men på søndag står de foran en langt tøffere motstander, når solide Stabæk gjester drammenslaget.

- Målet er å unngå å slippe inn for mange mål. Lag som oss har jo gått på tap med over 15 baklengs tidligere i cupen. Men vi har sett litt på Stabæk, og kommer til forsøke å demme mot angrepsspillet deres, forteller spillende Åssiden-trener, Thomas Røed.

Røed har lave ambisjoner om å skape cup-bombe på søndag, men spillerne gleder seg uansett til å møtet med ett av landets aller beste fotballag.

- Det er jo en gulrot å få møte Stabæk. Gutta har jo ikke prata om annet, siden det ble klart, ler Røed og føyer til at han har fått indikasjoner på at kun noen ytterst få Stabæk-spillere blir fritatt fra kampen.

Åmot – KFUM Oslo

Åmot-trener, Jens Martin Støten, hevder moingene har fått sterkest mulig motstand, når KFUM Oslo tar turen til Åmot.

- Det er et bra lag. De har fire solide seire fra 3. divisjonspulja i Oslo, og har flere spillere med erfaring fra høyere nivå. Dessuten spiller de bra fotball, sier Støten som hevder han kjenner godt til klubben.

Åmot kasserer på ingen måte seieren på forskudd, selv om de møter et lag fra divisjonen under og sparer ingen spillere til cupkampen.