TYSKLAND: – Dette var en konge helg, og jeg sier takk til verdens beste team, sier Anders Grøndal.

Han er strålende fornøyd etter det han beskriver som en syk fight på tideler.

– Jeg avgjorde på tredje siste fartsetappe, og jeg kjørte langt utenfor komfortsone, opplyser Grøndal, etter sin intense duell med den tyske mesteren.

LES OGSÅ: Sultne på mer landslagsspill

Storfavoritter

Det var 88 biler fra hele ti nasjoner som stilte til start i Lausitz Rally som hadde 20 års jubileum. I toppklassen – R5 – startet hele 13 biler.

Grøndal og Kahle var storfavoritter, og allerede fredag kveld viste de at de tilhørte en egen klasse. I mørket på første fartsetappe distanserte de resten av feltet.

Det var Kahle som tok ledelsen, men Grøndal slo tilbake. Inn til første service ledet drammenseren, som kjører en Ford Fiesta R5 Valvoline, med ett tiendedel. Duellen fortsatte på de to neste prøven hvor de vant en etappe hver. Men Grøndal kunne gå til sengs med en ledelse på beskjedne 1,2 sekunder.

LES OGSÅ: Anna Linnea og Lyn i Toppserien

Full fres på slutten

Dagen etter fortsatte de to kampen om seieren. Grøndal beholdt ledelsen etter fartsetappe 5, men på etappe 6 slo Kahle til igjen og gikk opp i ledelsen. Drammenseren fikk etter hvert opp dampen skikkelig, og vant både fartsetappe 7 og 8. Likevel ledet Kahle inn til service, men kun med ett tiendedel! Tyskeren vant etappe 9 med 3 tiendedeler og ledet med 4 tiendedeler før de 3 siste fartsetappene hvor mørket igjen senket seg.

Grøndal klinte til, og vant alle de tre avsluttende etappene. Til slutt ble seiersmarginen på 22 sekunder. Drammenseren er nå mestvinnende fører i Lausitz Rally med fire totalseiere. Det samme har Kahle, men i antall fartsetappeseiere er Grøndal overlegent best.

I fjor måtte drammenseren for øvrig bryte på grunn av tekniske problemer. Seieren gikk da til Kahle.

LES OGSÅ: SSK og MIF i KM-finale

Resultat R5 topp seks

1) Anders Grøndal–Ford Fiesta R5 Valvoline

2) Matthias Kahle–Skoda Fabia R5

3) Von Thurn–Skoda Fabia R5

4) Orsak Jaroslav–Ford Fiesta R5

5) Carsten Mohe–Ford Fiesta R5

6) K. Poulsen–Skoda Fabia R5