Andrea inn på verdensrankingen

Gjør fremgang: Andrea Raaholt har fått en ny giv på tennisbanen etter at hun fikk sin første WTA-ranking. Drammenseren er inne på verdensrankingen for seniorer for første gang og opprettholder satsingen internasjonalt. FOTO: NORGES TENNISFORBUND

Gjør fremgang: Andrea Raaholt har fått en ny giv på tennisbanen etter at hun fikk sin første WTA-ranking. Drammenseren er inne på verdensrankingen for seniorer for første gang og opprettholder satsingen internasjonalt. FOTO: NORGES TENNISFORBUND

Artikkelen er over 3 år gammel

Andrea Raaholt (19) har i flere år kjempet for å komme seg inn på verdensrankingen. Sist uke klarte tennishåpet det.

DEL

DRAMMEN: Å ta steget opp på WTA-rankingen (verdensranking) er helt avgjørende for at Andrea Raaholt fra Drammen skal kunne opprettholde den tøffe satsingen internasjonalt i tennis. Avansementet til 2. runde i 10.000 dollarturneringen i Båstad (Sverige) sist uke gjorde utslaget – 6-1, 7–6 over svenske Mathilda Malm. Det ga Raaholt sin første WTA-ranking.

– Dette var deilig, og utrolig viktig for motivasjonen fremover. Nå er målet å klatre på rankingen, sier Andrea, som representerer Svelvik Tennisklubb.

I mammas fotspor

Tennis er en av verdens største idretter, og nå er Raaholt inne blant de rundt 1.200 beste spillerne i verden. For å sette det litt i perspektiv så er Andrea den første lokale spilleren som er inne på verdensrankingen for kvinner siden moren og trener Amy Jönsson Raaholt herjet på 1980- og 1990-tallet – 167. plass som best i 1988.

I øyeblikket er fem norske kvinner inne på rankingen, og Melanie Stokke er best med 437. plass.

Andrea Raaholt er i form for tiden og gjorde også god motstand mot Kajsa Rinaldo Persson i 2. runde i Båstad, men etter flere regnavbrudd ble det tap 6-2, 7–5. Persson vant for øvrig hele turneringen til slutt.

Med WTA-ranking har nå den 19-årige drammenseren lettere tilgang til en rekke proffturneringer, og det er en døråpner for å sanke flere poeng – og etter hvert klatre på rankingen. Dette kjøret starter i nærmeste fremtid, og for å være inne på listen må hun minst gå til 2. runde i en 10.000 dollarturnering i sommer.

På sponsorjakt

Å være inne på verdensrankingen er én ting, men for å kunne i det hele tatt satse på sikt er Raaholt helt avhengig av sponsorer. Hun får null støtte av forbundet, og det er grenser for hvor mye familien selv kan finansiere.

– Egentlig skulle Andrea hatt enda mer matching internasjonalt, men det er ikke økonomiske midler til det. Vi trenger sårt sponsorer, sier mor Amy og håper noen tar kontakt og støtter satsingen.

Her hjemme matches hun tidvis bra på trening av de gamle herreproffene Christian Ruud og Bent Ove Pedersen.

Les flere sportssaker her

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags