Tirsdag kveld møtte 60 medlemmer fra Åskollen opp på den ekstraordinære generalforsamlingen, og samtlige var enige om at DFK er veien å gå for den 16 år gamle bydelsklubben. Dermed fusjonerer Åskollen med den nåværende 6. divisjonsklubben Drammen Fotballklubb.

– Vi er blitt en voksen 16-åring som nå er klar for å flytte hjemmefra og ned til byen for å tjene egne penger. Alle i klubben er enige om at vi må fortsette eventyret i en ny klubb, sier fotballformann i Åskollen, Richard Hagel.

Må til byen

18. og 25. oktober skal Åskollen spille kvalifisering for opprykk til 2. divisjon mot Førde. Utfallet av disse to kampene påvirker ikke fusjonen. Neste sesong bytter Åskollen navn til Drammen Fotballklubb. Uansett.

Lederne i Åskollen mener klubben ikke har annet valg dersom de ønsker å etablere seg i 2. divisjon.

– Sportslig sett har vi vokst oss ut av bydelen. Vi greier ikke få økonomien på bena lokalt. Vi må bli en byklubb for å øke interessen, sier Hagel.

Nye Drammen FK kommer etter alle solemerker til å spille sine hjemmekamper på Marienlyst stadion, og håper med dette å få flere tilskuerne på kampene. Forøvrig kan det bli fotball på de tre øverste nivåene på «Gamle gress» i 2009, med SIF i Tippeligaen, Mjøndalen i 1. divisjon og Drammen FK og Team SIF i 2. divisjon.

Formaliteter

I midten av oktober skal Drammen FK innkalle til ekstraordinær generalforsamling og velge et nytt styre. Samtidig vil fusjonsklubben presentere visjonene for fremtiden og mest sannsynlig den endelige samarbeidsavtalen.

I løpet av kort tid vil trolig også Drafn, Glassverket, Drammens Ballklubb og Skiold bli en del av det omfattende fotballsamarbeidet i Drammen.

– Det er kun formaliteter som gjenstår. Nå venter vi bare på undertegnelse av samarbeidsavtalen, sier Hagel.

Det er foreløpig uklart hva som skjer med Åssiden og Konnerud. Begge bydelsklubbene har vist interesse for prosjektet, men har ennå ikke bestemt seg.

Åssiden skal ta opp saken på et styremøte i fotballgruppen i kveld. Dersom innstillingen er positiv bringes saken videre for ny behandling i klubbens hovedstyre.

Avgjørelse mandag

I Konnerud er lederne fristet til å være med i det nye samarbeidet, men mye avhenger av hva spillerne ønsker. Etter hva Drammens Tidende erfarer har spillerne mest lyst til å forfølge opprykksdrømmen i Konnerud. Det fordrer derimot at de virkelig forplikter seg 100 prosent til satsingen.

– Spillerne hadde et eget møte tirsdag. Vi tar en endelig beslutning til mandag. Enten forsterker vi egen satsing, ellers blir vi med i Drammen FK, sier fotballformann Jens Christoffersen.

PS.
Drammen Fotballklubb ble forøvrig stiftet av en kameratgjeng i 2005, og ligger for øyeblikket på 3. plass i 6. divisjon, avdeling 2.