3.divisjon avd..4
Åskollen-Hadeland (0-0) 0-0

Solberg kunstgress - Ca. 40 tilskuere.
Dommer: Nazim Almaz, Åssiden.
Gule kort: Ett til Hadeland
Nyopprykkede Åskollen, med egne kunstnernavn på ryggen, var ikke uten grunn godt fornøyd med ett poeng mot Hadeland i 3. divisjonsdebuten. Hadeland var foran årets sesong regnet blant de tre-fire beste lagene.
- Vi trengte litt ekstra selvtillit etter at vi ble nedsablet av Åssiden i cupen, og vi er egentlig glade for det poenget vi tok på hjemmebane mot et lag som Hadeland. Men det ble for dårlig presisjon på den siste avgjørende pasningen, oppsummerer trener Nils Arne Hansen.
Lagets bestemann, høyrebacken Kai Guddal, ble ikke skremt over nivået i 3. divisjon. – Nei, men det er litt høyere tempo og litt mer ballsikre motstandere enn vi er vant til, sier Guddal.
Det var da også Hadeland som tok tak i kampen på kunstgresset i Solberg. Begge lag slet imidlertid med å roe ned den vårlige iveren etter endelig å ha kommet i gang. Dermed var det lenge et oppjaget og småkjedelig oppgjør der Åskollen ikke hadde en eneste stor sjanse i første omgang.
I annen omgang kom Åskollen langt sterkere, og i de siste 15 minuttene av kampen ble det skapt flere sjanser enn i resten av oppgjøret. Hadeland ble høyst sannsynlig snytt for et straffespark 15 minutter før slutt, og var også var aller nærmest til å avgjøre kampen etter to livsfarlige forsøk på rappen to minutter før slutt. Hjemmelaget hadde også to-tre farlige sjanser på slutten ved Kim Are Sveen og Espen Børsum.
PER-JAN BREKKE
per.jan.brekke@dt.no