Også denne fotballspilleren har vært innom det norske landslaget. I tillegg har Åskollen den tidligere utenlandsproffen og landslagskeeperen Thomas Gill i sine rekker. Det er med andre ord frisk satsing i bydelsklubben om dagen. Og årsaken er denne:
Åskollen satser nemlig knallhardt på opprykk til 3. divisjon denne sesongen, og på sikt er 2. divisjon målet. Aller helst i løpet av fem år.
- Vi har et ønske om å bli nummer to-klubben i Buskerud bak Strømsgodset. Ingen andre har tatt den muligheten, og det vil vi gjøre noe med. Vi tror vi har en god sjanse, og skal gjøre de riktige tingene underveis, sier fotballformann Jarle Finnestrand (bildet).
I sommer har det vært snakk om at en tidligere landslagsspiller er på vei til Åskollen. Finnestrand bekrefter dette, men presiserer samtidig at det høyst sannsynlig ikke blir noe overgang. Hovedsakelig fordi vedkommende ikke kan trene regelmessig med Åskollen.
- Det var høyaktuelt en periode, men vi legger det nok på is, sier Finnestrand.

Ikke Fjørtoft. I lokalmiljøet har det versert sterke rykter om at denne spilleren skal være Jan Åge Fjørtoft. Finnestrand avviser derimot at det dreier seg om den tidligere landslagsspissen, som senest forrige sesong var i Lillestrøm.
- Det er feil. Det er ikke Fjørtoft, fastslår Åskollen-formannen.
Jare Finnestrand innrømmer derimot at klubben nå jobber med et nytt toppnavn foran neste sesong. Vedkommende spiller i eliteserien, er over 30 år, er en offensiv spillertype, og har erfaring fra det norske landslaget.
- Vi har snakket med ham, og han er interessert i spill for oss, sier Finnestrand.
- Hvorfor velger denne spilleren å gå fra eliteserien til nettopp Åskollen?
- Han er lei strategien i den klubben han er i, og han ser mulighetene i vår klubb. Han skal bosette seg i området, og har mye å bidra med, svarer den ambisiøse fotballformannen, som er blitt kjent med spilleren gjennom sin salgsjobb i Nike.
Finnestrand mener det er gode sjanser for at denne profilen spiller for Åskollen neste sesong.

Skal forsterke. - Jeg får hele tiden henvendelser fra spillere som har vært på høyt nivå som gjerne vil spille på grasrotnivå. Det fins muligheter, men jeg tror ikke klubbene tar sjansen på å kontakte slike spillere. Det har vi gjort. Vi ønsker å være litt annerledes, og det får vi betalt for. Derfor hentet vi inn Thomas Gill, som jeg mener er Buskeruds beste keeper, uttaler Finnestrand.
Han avviser at Åskollen lokker med lønninger og frynsegoder for å lokke gamle storspillere til klubben. Thomas Gill mottar kun kjøregodtgjørelse, ifølge klubbformannen.
Åskollen forsterket laget med Thomas Backe (Skiold) og Anders Grøterud foran høstsesongen. Hvis sesongen ender med opprykk har klubben flere nye på gang.
- Det blir mange forsterkninger, lover Finnestrand.