NEDRE EIKER: Tidligere i uka ga Solberg-spilleren beskjed om at han gir seg på landslaget, og det for godt.

– Ja, jeg har vurdert dette lenge, og har valgt å takke nei av familiære årsaker. Det tar for mye tid, og for min del passet det spesielt dårlig å reise til VM i Russland i slutten av januar neste år, sier Thomas Moen.

Har motivasjon

34-åringen legger til at han ikke har mistet motivasjonen for å spille med flagget på brystet. Moen er fortsatt spillende trener for SSK.

– Det betyr en del ekstra ansvar å være trener i tillegg, og jeg er opptatt fire til fem kvelder i uka med bandyen i Solberg. Det holder, uttaler han.

Moen debuterte for Norge i 1997, og har spilt rundt 80 A-landskamper.

Nikolay Hauger har nylig tatt over som landslagstrener etter duoen Bent Gommerud/Per-Erik Saikoff, og Hauger likte naturlig nok ikke beskjeden han fikk fra Moen.


– Jeg skal innrømme at det var som et slag i magen. Thomas er en viktig spiller for Norge med sin lange erfaring, med blant annet spill i Sverige i mange år, kommenterer Hauger, som imidlertid har full forståelse for Moens valg.

LES OGSÅ: Marius Austad blir i Boltic

Nei fra Johansen også

Den tidligere Stabæk-spilleren hadde først tatt ut Moen til landslagssamlingen på Bergbanen i Oslo til helgen. Men det er enda en dårlig nyhet for Hauger.

Solberg-kaptein Kjetil Johansen har også valgt å droppe landslaget. For ham er det en krevende jobb som lege som er hovedårsaken til beslutningen.

– Dessuten er det dyrt å droppe jobben en uke for å bli med i VM, sier Johansen.
Spillerne får ikke kompensasjon av forbundet for tapt arbeidsfortjeneste.

Les flere sportsnyheter her.