Gir seg på landslaget

Norges bandylandslag må klare seg uten Solbergs Thomas Moen, som har vært kaptein på laget de siste årene. Her fra en kamp mot Sverige U23 sist vinter.

Norges bandylandslag må klare seg uten Solbergs Thomas Moen, som har vært kaptein på laget de siste årene. Her fra en kamp mot Sverige U23 sist vinter. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Thomas Moen (34) har spilt på landslaget i 13 år, og har vært kaptein de siste sesongene, men nå er det slutt.

DEL

NEDRE EIKER: Tidligere i uka ga Solberg-spilleren beskjed om at han gir seg på landslaget, og det for godt.

– Ja, jeg har vurdert dette lenge, og har valgt å takke nei av familiære årsaker. Det tar for mye tid, og for min del passet det spesielt dårlig å reise til VM i Russland i slutten av januar neste år, sier Thomas Moen.

Har motivasjon

34-åringen legger til at han ikke har mistet motivasjonen for å spille med flagget på brystet. Moen er fortsatt spillende trener for SSK.

– Det betyr en del ekstra ansvar å være trener i tillegg, og jeg er opptatt fire til fem kvelder i uka med bandyen i Solberg. Det holder, uttaler han.

Moen debuterte for Norge i 1997, og har spilt rundt 80 A-landskamper.

Nikolay Hauger har nylig tatt over som landslagstrener etter duoen Bent Gommerud/Per-Erik Saikoff, og Hauger likte naturlig nok ikke beskjeden han fikk fra Moen.


– Jeg skal innrømme at det var som et slag i magen. Thomas er en viktig spiller for Norge med sin lange erfaring, med blant annet spill i Sverige i mange år, kommenterer Hauger, som imidlertid har full forståelse for Moens valg.

LES OGSÅ: Marius Austad blir i Boltic

Nei fra Johansen også

Den tidligere Stabæk-spilleren hadde først tatt ut Moen til landslagssamlingen på Bergbanen i Oslo til helgen. Men det er enda en dårlig nyhet for Hauger.

Solberg-kaptein Kjetil Johansen har også valgt å droppe landslaget. For ham er det en krevende jobb som lege som er hovedårsaken til beslutningen.

– Dessuten er det dyrt å droppe jobben en uke for å bli med i VM, sier Johansen.
Spillerne får ikke kompensasjon av forbundet for tapt arbeidsfortjeneste.

Les flere sportsnyheter her.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags