Mjøndalen fremdeles på topp

Vant: Mjøndalen har vunnet samtlige kamper i år.

Vant: Mjøndalen har vunnet samtlige kamper i år.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Mjøndalen lekte seg til seier mot Sarpsborg i onsdagens serierunde, og troner fremdeles alene på topp i eliteserien i bandy.

DEL

SARPSBORG: På tross av at de brunkledde mistet både hovedtrener og to sentrale spillere rett før sesongstart, har de fått en fantastisk start på årets serie. Onsdag kveld spilte de ball i hatt med Sarpsborg på bortebane, og vant til slutt hele 9-1.

Etter fire serierunder er Mjøndalen eneste lag med full pott, og topper dermed tabellen helt alene. I onsdagens oppgjør ble det aldri spennende, og best av alle var den svenske nysigneringen Jens Wickberg som ble kveldens toppscorer med tre mål.

Robin Cras scoret to, Jens Wickberg tre, mens Eirik Aaslid, Bendik Sørensen, Alexander Cras og Jørn Walther Kristiansen noterte seg for ett mål hver.

- Vi hadde egentlig full kontroll. Vi følte ganske tidlig at det ikke var så veldig trykk i Sarpsborg, og da slapp vi oss litt mer løs og tok litt større sjanser. Og da de fikk direkte rødt kort ganske tidlig, så ble det litt enklere, forteller Robin Cras.

Han innrømmer at serieledelse er litt uvant posisjon for Mjøndalen, og minner om at bortsett fra kanskje Drammen, så har de møtt lag de bør slå denne seongen.

Men kampene skal vinnes, uansett motstander.

Mest imponerende er det kanskje at laget har tett igjen defensivt. Ser vi  bort fra åpningskampen borte mot Hamar, da de vant 7-6, så har de sluppet inn fire mål på de tre siste kampene.

- Det er morsommere å trene på det offensive spillet. Men før denne sesongen prøvde vi å knekke forsvarskoden, og har lagt mer vekt på det defensive. Tidligere har vi ofte raskt havnet to-tre mål etter, for så å måtte jage resten av kampen. Det har vi  fått rettet opp, mener Cras.

Drammen sjokkerte

Mjøndalen er ikke det eneste lokale laget som har kommet godt i gang. Drammen Bandy var den store underdogen på bortebane mot Ready onsdag, og lå også under 4-2 for fjorårets norgesmestere.

Mye takket være en fantastisk Even Thiseth som scoret fire mål, snudde Drammen til 4-7 og tok dermed to overraskende poeng mot et av Norges beste bandylag de seneste årene.

Drammen har kun tapt for serieleder Mjøndalen så langt, og står med seks poeng etter fire runder. Til sammenligning tok Drammen kun tre poeng i hele fjorårssesongen, og hovedtrener Anders Palmberg var naturligvis svært fornøyd onsdag kveld.

Forbedret lagmoral

- Vanvittig bra defensiv, og pluss til Oliver Hereta i mål. Even Thiseth var brennhet med fire mål, og vi vender kampen fortjent til seier 4-7, sa han etter kampen.

Palmberg forteller videre at forbedret lagmoral er en av hovedgrunnene til den enorme forbedringen, men legger heller ikke skjul på at spillertroppen er sterkere i år enn i fjor.

- Troppen var tidligere på plass og er bedre enn i fjor, så vi har fått øvd mer. Vi er bedre på moral og ferdigheter nå.

I tillegg til Thiseths fire mål scoret Jonathan Josefsson to og Elias Johansson ett.

Solberg vant knepent

Solberg var favoritter mot nyopprykkede Ullern, men nykomlingene fra Oslo yppet seg og skapte problemer for eikværingene.

Ullern kom best i gang på hjemmebane, og gikk opp i ledelsen 1-0. Thomas Moen utlignet til 1-1 på corner fra Marius Austad, før Sondre Kristoffersen sendte Solberg i ledelsen etter strålende forarbeid av Eirik Bø Johnsen.

Ullern ga likevel ikke opp, og utlignet til 2-2 mens Solberg hadde folk på utvisningsbenken. Da Christoffer Nålby scoret på returen etter at Petter Moen dundret et cornerskudd i tverrliggeren mot slutten, kunne Solberg puste lettet ut over to poeng mot et antatt svakere lag.

Skuffet

Selv om det holdt til seier til slutt, var Solberg-veteran Simon Stavis skuffet over lagets prestasjon. Igjen sløste laget med sjansene, og de pådro seg unødvendige utvisninger på slutten av kampen. Slik de gjorde da det ble 1-1 mot Stabæk sist.

- Det var en veldig dårlig match av oss, vi fikk aldri opp tempoet og slet medspillet vårt. Ullern kjempet som løver og lå med alle mann dypt i banen, de slo langt og kontret. De gjorde en veldig bra kamp, sier Stavis.

Alle de lokale bandylagene er blant de fire beste på tabellen så langt. Mjøndalen topper med åtte poeng, etterfulgt av Stabæk med syv, og Drammen og Solberg med seks poeng hver.

Søndag kveld får Drammen besøk av Stabæk på Marienlyst, Solberg møter Ullevål på Solbergbanen, mens Mjøndalen tar i mot Ready på Vassenga.

LES OGSÅ:

Førstemann i heisen

Rekordinteresse for SIF-spillerne 

Stoppordre for Solbergbanen park 

Artikkeltags