Gå til sidens hovedinnhold

Solberg slo tilbake

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter å ha gått på sesongens første tap sist helg var serieleder Solberg kjapt tilbake på vinnersporet.

OSLO/NEDRE EIKER: Onsdag kveld spilte Solberg borte mot Ullevål i bandyens eliteserie, og det var forholdsvis tidlig i matchen klart hvem som skulle ta poengene i hovedstaden. SSK vant 9–1 på Bergbanen, etter at det sto 4–0 ved pause.

Dermed slo serielederen fra Solbergelva raskt tilbake etter å ha tapt 4–0 for Drammen på Marienlyst søndag. Det var SSKs første serietap i 2017/2018-sesongen, etter å ha vunnet de 13 første seriekampene.

Disse scoret for Solberg: Sondre Kristoffersen 2, Thomas Moen 2, Marius Austad 2, Petter Moen, Eirik Bø Johnsen og Eirik Solberg.

LES OGSÅ: Fem lokale spillere til VM

– Klasseforskjell på lagene

– Det var ingen spektakulær kamp av oss, men en grei dag på jobben. Vi kom ganske tidlig opp i en 2-0-ledelse og kontrollerte matchen. Totalt sett var det klasseforskjell på lagene, sier SSK-trener Robert Arnesen.

Solberg er nå kun to poeng unna et etterlengtet seriegull. Med seier i lokaloppgjøret mot bunnlaget Konnerud på bortebane søndag så er eikværingene mestre to runder før slutt. SSK vil naturlig nok være skyhøye favoritter mot KIL.

– Ja, men vi kan ikke innkassere noe som helst på forhånd. Vi må være skjerpet, melder Arnesen.

Medaljene glipper

Drammen Bandy måtte nesten vinne borte mot Ready for å henge med i kampen om bronsemedaljene, men drammenserne tapte 5–4 på Gressbanen – og maktet ikke å følge opp den flotte triumfen mot Solberg sist. Ved pause sto det 3–1 til hjemmelaget.

Johan Mørch Andersen 2, Even Thiseth og Per Torolf Løstegård kom på scoringslisten for bortelaget.

Tre runder før slutt virker bronsen fjern for Buskerud-laget. Det er fem poeng opp til Ullern på 3. plass, mens Ready er på 4. plass fire poeng foran Drammen på 5. plass.

Konnerud var ikke uventet sjanseløse borte mot tabelltreer Ullern. Det endte hele 12–2 til Oslo-laget, etter at det «bare» sto 4–1 før hvilen. Sebastian Johnson og Øystein Thorkildsen scoret for KIL, som fortsatt ligger nest sist – kvalikplass.

LES OGSÅ: Stengte buret – slo serielederen

Ny MIF-seier

Mjøndalen fortsetter den gode trenden og tok sin tredje seier på de fire siste kampene. Onsdag kveld ble tabellnabo Høvik slått 7–5 hjemme på Vassenga. Pauseresultat var 3-1 til de brune.

Dette betyr at MIF på 6. plass økte forspranget ned til Høvik på 7. plass til fire poeng. Nå har Nedre Eiker-laget heng på nabo Drammen på 5. plass som er ett poeng foran, og søndag møtes lagene i lokalderby på Marienlyst.

MIFs toppscorer Andrej Anufrienko markerte seg med fire mål mot Høvik. Vadim Rusin, Bendik Gunnerud Sørensen og Eirik Aaslid hadde én fulltreffer hver.

PS! I en annen kamp i eliteserien så utklasset serietoer Stabæk tabelljumbo Hamar med 13-1-seier i Vikingskipet.

LES OGSÅ: Cras-brødrene slapp jubelen løs

Kommentarer til denne saken