Solberg tapte stort i NM-finalen

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Solberg drømte om klubbens tiende kongepokal i bandy, men måtte nøye seg med en nytt sølv i finalekampen mot favoritten Stabæk

DEL

OSLO: I innledningen så det bra ut for Solberg i NM-finalen i bandy mot Stabæk på ærverdige Frogner stadion søndag kveld. SSK skapte de første store sjansene, og klarte seg bra mot den regjerende mesteren. Men så raknet det skikkelig utover i første omgangen. Da sto det 6–2 til Stabæk, og matchen var nærmest avgjort. Bærumslaget var overlegne og lekte seg til en ny NM-triumf – det 22. NM-gullet på 39 finaler (!).

Det endte med kalassifrene 11–3 til Stabæk i SSKs 19. NM-finale. Nedre Eiker-laget må vente enda lenger på kongepokal nummer ti.

– Jeg synes vi kom i gang veldig positivt, og det virket som vi hadde rett tenningsnivå. Men etter hvert så misset vi på våre sjanser, og de scoret på sine. Så rullet det i vei for Stabæk. Det er greit å få sølv bak et så godt lag som Stabæk, men de store sifrene er litt surrealistiske. Vi skulle gjerne ha prestert bedre enn dette, sier Solberg-trener Robert Arnesen, som legger til at spillerne kanskje ikke var tøffe nok i de avgjørende situasjonene i første omgang.

Store SSK-sjanser

Det skjedde lite i åpningsminuttene, men etter drøye fem minutter produserte Solberg to sjanser i løpet av kort tid. Først var det klabb og babb rett foran Stabæk-målet, men det ble klarert. Sekunder senere kom Marius Austad på en farlig visitt, og var uhyre nær ved å gi SSK ledelsen. Men skuddet gikk like utenfor.

Da skjer det som ofte skjer. Stabæk scoret i stedet på sin første sjanse i matchen – i det tolvte minutt. Magnus Høgevold fant en åpning i SSKs midtforsvar, og scoret alene med målvakten Ole Tobias Fevang.

Solberg hang, til tross for baklengsmålet, godt med spillemessig i de første 20 minuttene. Det hjalp imidlertid lite da effektive Stabæk igjen slo til etter 23 minutter. Igjen kom man igjennom i midten. Denne gang var det Fredrik Randsborg som lagde målet – og 2–0.

Tett med baklengsmål

Litt surt for SSK, som hadde hatt sine sjanser. Og etter en drøy halvtime var eikværingene nære på igjen. Ballen spratt ikke deres vei ved bærumslagets målstrek. Da var det igjen Stabæks tur til å slå til. På en corner etter 33 minutter dunket Bjørn Buskqvist inn 3–0.

Nå så det svart ut for Solberg. Det begynte å rakne litt. Etter 34 minutter la Jan Olav Løyning på til 4–0 for seriemesteren, og matchen virket nærmest avgjort da det noen minutter senere sto 5–0 (!). Nå var forsvarsspillet for passivt.

Solberg fikk imidlertid et lite håp da Lars Fredrik Olsen traff godt med et tung skudd fra rundt 16–17 meter – og redusering til 5–1 i et 39. minutt. SSK var på hogget nå. Tre minutter senere fant Thomas Moen Eirik Bø Johnsen med en fin pasning. Bø Johnsen gjorde ingen feil og scoret fra kort hold. Plutselig var det 5–2.

Men det skulle bli Stabæk som også scoret omgangens siste mål. Akershus-laget fikk straffe like før pause, og den satte Nikolai Jensen i mål. Dermed sto det 6–2 til favoritten etter første omgang.

Ingen spenning

Stabæk fortsatte å kjøre på også etter pause. Storscorer Jensen var på rett plass etter 50 minutter foran goalen etter 50 minutter og ordnet 7–2.

Samme Jensen var alene med Fevang litt senere, men denne gangen reddet Fevang mesterlig. Og rett etter det bommet Stabæk-spissen på et straffeslag. Så nå var SSK heldig som ikke lå under mer.

Da benyttet Solberg også sjansen til å knappe innpå Stabæks klare ledelse. Christopher Nålby skar igjennom til høyre og reduserte til 7–3 etter 63 minutter. Men det hjalp ikke stort. Stabæk skapte sjanser på løpende bånd og cruiset til storseier.

Bæringene ga seg ikke før de hadde scoret et tosifret antall mål. Det endte hele 11–3 i hovedstaden denne marskvelden.

Fakta NM-finale bandy

Bandy. NM-finale, menn:

Stabæk-Solberg 11-3 (6-2)

Frogner stadion, 850 tilskuere

Mål: 1-0 Magnus Høgevold (12), 2-0 Fredrik Randsborg (23), 3-0 Björn Buskqvist (33), 4-0 Jan Olav Løyning (34), 5-0 Mikkel K. Andersen (37), 5-1 Lars Fredrik Olsen (39), 5-2 Eirik Bø Johnsen (43), 6-2 Nikolai Jensen, straffe (45), 7-2 Nikolai Jensen (50), 7-3 Christopher Nålby (63), 8-3 Magnus Høgevold (70), 9-3 Axel Øverby (81), 10-3 Eirik Halvorsen, straffe (87), 11-3 Magnus Høgevold (89)

Dommere: Christian Førde, Gjermund Strømnes og Fredrik Bjørseth

Utvisninger: Stabæk ingen. SSK 10 min.

SSK: Ole Tobias Fevang, Stian Østvold - Petter Moen, Lars Erik Grøtterud, Kristian Haugvalstad, Thomas Moen, Marius Austad, Tommy Solberg, Øyvind Bø Johnsen, Lars Fredrik Olsen, Eirik Bø Johnsen, Eirik Solberg, Christopher Nålby, Sondre Kristoffersen, Eirik Lunden, Simon Stavis

Artikkeltags