Gå til sidens hovedinnhold

Solberg-triumf i toppkampen

Artikkelen er over 4 år gammel

Et heltent Solberg-lag ville mest og tok en imponerende seier borte mot Stabæk i toppkampen mellom de to gullfavorittene.

BÆRUM: Solberg fulgte opp 4-3-seieren i superfinalen mot Stabæk på bortebane før sesongstart. I søndagens toppkamp i bandyens eliteserie så vant SSK 5–1 over den regjerende serie- og norgesmesteren på Stabekkbanen. For første gang på over fire år slo SSK bærumslaget i en serie- eller NM-kamp.

Solberg var det klart beste laget og vant fullt fortjent. Sondre Kristoffersen ble den største helten med tre mål. Eirik Bø Johnsen og Eirik Lunden kom også på scoringslisten.

Kristoffersen opplevde at SSK gikk 18 strake kamper uten seier mot Stabæk fra 2013 til 2017. Derfor var en solid 5-1-seier borte mot rivalen en stor triumf.

– Det var en kollektiv seier.  Jeg tror jeg aldri har vært med på å vinne så mye mot Stabæk før. Seieren i superfinalen i oktober gjorde selvsagt noe med oss. Vi fikk mer troen på at vi kunne slå dem igjen, sier Kristoffersen.

LES OGSÅ: Konnerud avsluttet best - men likevel poengløs

SSKs pangåpning

Solberg fikk en pangåpning ved å ta ledelsen etter snaue fem minutter. Kjapt angrepsspill førte etter hvert Eirik Bø Johnsen alene med keeper. Bø Johnsen gjorde ingen feil og scoret med en god avslutning fra kort hold.

Det bølget fram og tilbake i innledningen. Men SSK var mest på hogget.

Og det var også gjestene som gikk opp i 2-0-ledelse. Det skjedde i det 15. minutt da Sondre Kristoffersen ble spilt igjennom av Bø Johnsen. Kristoffersen kom langt ut på høyresiden, men lyktes likevel med å skjære inn foran mål og score.

SSK jobbet også godt i forsvar og målvakten Ole Tobias Fevang var dessuten solid i sitt spill.

3–0 ble det da Kristoffersen igjen var helt alene, etter pasning fra Marius Austad. Denne gangen kom Sondre mer rett på goalen og han scoret lett etter 27 minutter.

Det kunne fort blitt flere mål i første omgang til Solberg, som vant de fleste duellene og presset vertene til å gjøre feil.

Klar seier

Stabæk fikk det målet de trengte i starten på andre omgang da Petter Løyning dunket inn en corner før det hadde gått ett minutt. Det sto 3-1, og det var straks mer spenning.

Dette så imidlertid ut til å være Solbergs dag. Sondre Kristoffersen ble tremålsscorer da han elegant plukket ned ballen og scoret med et skudd i det lengste hjørnet sju minutter ut i sluttomgangen – og 4–1.

Da Eirik Lunden økte SSKs ledelse til 5–1 i det 58. minutt så det virkelig lyst ut for eikværingene, som ville vinne denne toppmatchen. Laget kjempet heroisk i forsvar og nektet Stabæk rom. Det ble ingen flere mål.

– Vi merket allerede fra start at vi var skikkelig «på». Det må man være hvis Stabæk skal slås. Taktikken stemte perfekt. Vi skulle ikke gi de noe gratis og stenge igjen bak, og så ta overgangene – som det ble mange av, kommenterer Solberg-trener Robert Arnesen.

Uavgjort for Drammen

Det ble én uavgjort og to tap for de tre andre lokale eliteserielagene, som alle spilte senere søndag.

Konnerud var nær sine første poeng i eliteserien. Det endte med 7-6-tap hjemme mot Ready. Mål Konnerud: Filip Johnsen 3, Ole Blom 2, Stian Paulsen 1. (se egen sak).

Drammen lå lenge under for Høvik på Marienlyst, men lyktes å få uavgjort 4–4 til slutt. Even Thiseth sørget for tre av drammensernes mål. Morten Engen scoret ett.

Mjøndalen gikk på et skuffende 6-5-tap mot bunntippede Hamar i Vikingskipet.

- Vi styrte kampen, men taper på at de får noen billige mål på cornere. Et unødvendig tap. Skuffende, sier MIF-trener Jørn Walther Kristiansen.

Robin Cras, Andrej Anufrienko, Bendik Gunnerud Sørensen, Eirik Aaslid og Vadim Rusin scoret for MIF.

Kampfakta Stabæk-Solberg

Bandy. Eliteserien menn:

Stabæk-Solberg 1-5 (0-3)

Stabekkbanen, 150 tilskuere

Mål: 0-1 Eirik Bø Johnsen (5), 0-2 Sondre Kristoffersen (15), 0-3 Sondre Kristoffersen (27), 1-3 Petter Løyning (46), 1-4 Sondre Kristoffersen (52), 1-5 Eirik Lunden (58)

Dommere: Christian Førde, Finn Rune Karlsen og André Fernanesa

Utvisninger: Stabæk ingen, SSK 10. min.

 

Kommentarer til denne saken