Gå til sidens hovedinnhold

Tok seriegull nr. 10 – første tittel på sju år

Artikkelen er over 3 år gammel

Etter sju år med gulltørke er Solberg tilbake på bandytronen. SSK-guttene kunne endelig juble for klubbens tiende seriegull gjennom tidene.

DRAMMEN: Før den 16. serierunden i bandyens eliteserie var det klart at Solberg definitivt ville være seriemestre med seier over bunnlaget Konnerud på bortebane søndag kveld.

Konnerud hang med i målprotokollen fram til pause i  lokaloppgjøret. Men SSK vant til slutt komfortabelt 9–2 på «høylandet», og kunne feire klubbens første seriegull på sju år  – og det tiende totalt.

Dette var også Solbergs første tittel siden det nevnte seriegullet i 2011. I årene etterpå har laget fra Solbergelva tatt hele sju sølv bak rivalen Stabæk i seriespill og NM. Det var nok noen SSK-patrioter som etter hvert trodde at gullet aldri ville komme tilbake til «Ælva», spesielt etter fjorårets 11-3-tap for bærumslaget i NM-finalen. Men nå er altså forbannelsen endelig brutt. Inkludert ni NM-gull var dette Buskerud-lagets 19. tittel i norsk bandy.

– Det føles utrolig godt å ha lykkes. Vi har jo vært en toer bak Stabæk en stund. Nå som gullet er i boks er det selvsagt mange fornøyd folk her, sier Solberg-trener Robert Arnesen.

To kjappe mål

Det så ut til at Solberg skulle cruise mot seriegull da toppscorer Sondre Kristoffersen skjøt favorittene i ledelsen allerede etter rundt 40 sekunders spill. Da samme mann kom helt alene med Konnerud-keeper Henrik Holo to minutters senere, og scoret sikkert, la ikke det akkurat noen demper på dette. Matchen så ut til å være nærmest avgjort da Eirik Bø Johnsen ga gjestene 3-0-ledelese etter en fin cornervariant i det 13. minutt.

Men så sovnet Solberg litt, og Konnerud yppet seg. Først reduserte Sebastian Johnson på en corner etter 24 minutter, mens Flip Johnsen sørget for ytterligere spenning da han knallet inn en 3-2-redusering etter en drøy halvtime. KIL hadde faktisk noen muligheter til å utligne før pause.

I andre omgang var Konnerud bra med det første kvarteret, men etter hvert dro Solberg ifra. Til slutt ble det 9–2 til den nybakte seriemesteren – etter 6–0 etter pause.

– Vi har levert en veldig god sesong, og det var en lettelse at vi sikret gullet nå før VM-pausen. Det var også mange i troppen som tok sitt første seriegull, uttaler kapteinen Petter Moen.

Jakter «the double»

Nå starter Solberg også for alvor jakten på «the double» – seier i både serie og NM-sluttspill. Den bragden har SSK klart bare to ganger tidligere, og det var i 1990 og 2010. Det er tre serieomganger igjen, og det blir kun en transportetappe for eikværingene.

– Vi sikter på «the double» nå selvsagt. I de siste årene har vi vært i finalen mot Stabæk, men ikke fått ut vårt beste. Det skal rettes på denne sesongen, kommenterer Moen.

Men først er det VM-pause fra eliteserien. Fem lokale spillere er i den norske A-landslagstroppen som skal spille i VM i russiske Khabarovsk 29. januar til 4. februar. Dette er de tre Solberg-spillerne Petter Moen, Sondre Kristoffersen og Eirik Bø Johnsen. Mjøndalens Robin Cras og den tidligere SSK-gutten Kristian Hagen (nå, Nässjö, Sverige) er også tatt ut. SSKs Christopher Nålby er blant sju hjemmeværende reserver.

Andre resultater i eliteserien søndag: Drammen-Mjøndalen 1–4 (se egen sak på dt.no), Høvik-Stabæk 2–12. Lørdag: Ready-Ullern 2–2.

Kampfakta Konnerud-Solberg

Bandy. Eliteserien menn:

Konnerud-Solberg 2-9 (2-3)

Konnerud stadion, ca. 100 tilskuere

Mål: 0-1 Sondre Kristoffersen (1), 0-2 Sondre Kristoffersen (3), 0-3 Eirik Bø Johnsen (13), 1-3 Sebastian Johnson (24), 2-3 Filip Johnsen (33), 2-4 Marius Austad (53), 2-5 Sondre Kristoffersen (73), 2-6 Eirik Bø Johnsen (74), 2-7 Petter Moen (77), 2-8 Emil Gulbrandsen (82), 2-9 Sondre Kristoffersen (90)

Dommere: André Mila, Lars Erik Granath og Lasse André Holt

Utvisninger: KIL 30 min., SSK ingen

 

Kommentarer til denne saken