Gå til sidens hovedinnhold

Siktet høyt, er på bånn

Artikkelen er over 5 år gammel

NOR 92 var offensive før seriestart og siktet historisk høyt, men innledningen har vært all annet enn grei.

I midtuken ble det stortap 12–3 på bortebane for Grei i Oslo, og etter seks runder ligger NOR 92 helt sist i innebandyens eliteserie for menn. Seks tap av seks mulige, null poeng og 20–65 i målforskjell er tallenes klare tale. Noen uker før sesongstart – i begynnelsen av september – gikk NOR 92 ut i Drammens Tidende med en historisk høy målsetting. For første gang skulle Nedre Eiker-klubben bli blant de fem beste i eliteserien. Ut ifra de elendige resultatene hittil virker en topplassering fjernt akkurat nå.

Jørn Bendiksen, sportslig leder i NOR 92, skjønner at noen lurer på hva de driver med.

– Ut ifra den spillertroppen vi hadde tilgjengelig noen uker før seriestart mener vi at det helt klart var realistisk med den målsettingen, sier Bendiksen.

Den sportslige lederen peker på noen uheldige omstendigheter som en årsak til den håpløse starten. En lang skadeliste på nøkkelspillere betraktes som hovedproblemet. I høst har spillere som Chris Jaksland, Jørgen Becher, Mathias Knutsen, Alexander Jaksland, Simen Bendiksen, Tobias Hulterström og Timmy Sedin alle stått over kamper grunnet skader.

– Skader på såpass mange etablerte spillere har også gjort det vanskelig å drille inn nye spillere, uttaler Bendiksen, som legger til usikkerheten brer seg og selvtilliten svekkes etter hvert som tapene kommer.

Mot Grei var Alexander Jaksland, Bendiksen og Hulterström på banen av de fra «skadelisten», men det hjalp ikke stort på resultattavlen. Grei var etter rapportene steget foran NOR-spillerne i de fleste situasjonene, og da blir det som regel stygge sifre i innebandy.

– Fortsatt er det fint mulig å havne blant de fem-seks beste, konkluder Bendiksen, som poengterer at det er full tillit til hovedtrener Espen Jensen.

Søndag er en ny sjanse til å få sesongens første seier. Sarpsborg er motstander hjemme.

PS: Steffen Løvlund, Didrik Grøstad og Jørgen Ripel scoret for NOR 92 mot Grei.

Kommentarer til denne saken