Slo tilbake etter tre svake kamper

JUBLER IGJEN: Solberg-spillerne feirer et av målene til Marius Austad (nr. to f.v.)

JUBLER IGJEN: Solberg-spillerne feirer et av målene til Marius Austad (nr. to f.v.)

Artikkelen er over 3 år gammel

Solberg knuste Ready 8–3 lørdag, og ga samtidig Stabæk klar beskjed om at de vil være med i gullkampen. Onsdag barker Norges to beste lag sammen om seriemesterskapet.

DEL

OSLO: Marius Austad viste VM-form med tre mål mot Ready lørdag ettermiddag. Det var hyggelig for Solberg, men Norge får ikke  nyte godt av det. Austad har takket nei til landslagsspill denne sesongen, og VM som starter om en drøy uke blir uten ham.

– Det var sterkt av oss å vinne her inne, og måten vi gjorde det på var imponerende. Kanskje var dette den beste kampen vår så langt denne sesonger, antyder Austad.

Han er enig at det passet veldig godt å få denne kampen bare dager før seriefinalen mot Stabæk på bortebane.

– En dårlig kamp og kanskje et tap her ville satt oss på sidelinjen i kampen om seriemesterskapet, og det var alle enige om ville være dumt.  I dag jobbet vi oss inn i det etter en litt treg start, først og fremst fordi vi hadde tro på det vi gjorde, sier SSK-veteranen.

Han var tilbake på sin vante plass som half, og startet angrepene sine langt nede på egen banehalvdel.

LES OGSÅ: Solberg-profil dropper landslaget

Svak start

Solberg åpnet ikke tillitvekkende i bortekampen. Ready tok kjapt ledelsen ved Aksel T. Lamache, og de ti første Solberg-minuttene lignet veldig de tre siste kampene som alle har vært under pari. Men så plutselig  virket det som noen skrudde på bryteren, og i løpet av den siste halvtimen spilte de ut mye av potensialet. Trener Robert Arnesen måtte klare seg uten Thomas Moen, og måtte rokere veldig internt i lag for å få en defensiv trygghet i laget. Løsningen ble to defensive midtbanespillere, og det fant Ready aldri ut av. De gikk i sekken hver gang. Med defensiv trygghet stormet Solberg i angrep med mange spillere, og målene kom på rekke og rad.

Even Gamst ordnet 1-1, og ble fulgt av Marius Austad, Christopher Nålby, Austad en gang til og Simon Stavis slik at det sto 5–1 til  pause.

Ready var friskest i starten av de andre omgangen, men Marius Austad punkterte kampen helt da han gikk og gikk med ballen i stort tempo, før han skjøt ballen knallhardt i mål til 6–1 ti minutter ut i omgangen.

Da var det hele avgjort, og Solberg trengte ikke bidra med så mye mer. Hjemmelaget svarte med et par reduseringer før Sondre B. Kristoffersen scoret gjestenes åttende mål.

LES OGSÅ: Fem til bandy-VM

Gjorde endringer

Trener Arnesen var strålende fornøyd med svaret spillerne ga etter at de hadde snakket ut om de dårlige prestasjonene i det siste.

– Vi følte at vi måtte gjøre noen endringer, og med jobbtur for Thomas (Moen) fikk vi noen ekstra utfordringer. Men det bygger selvtillit at vi både lyktes med trekket med å bruke to defensive midtbanespillere, og vi viste at vi kunne spille god bandy og vinne uten Thomas. .

– Med det defensive på plass ble alt det andre mye enklere, mener Arnesen.

Som innrømmer at de hadde pratet mye om hvor viktig denne Ready-kampen var for ikke å stå på sidelinjen når det skal spilles om  seriegullet onsdag.

Solberg låner tabelltoppen i  hvert fall et døgn. Stabæk er poenget etter med en kamp mindre spilt, og den spilles borte mot serietreeren Høvik på bortebane.

Mjøndalen spiller en viktig kamp om en sluttspillplass hjemme mot Hamar søndag, mens Drammen tar imot Ullevål, også det på hjemmebane.

Artikkeltags