SSK til semifinale - MIF slått ut

Eirik Lunden scoret 1-0-målet for Solberg SK. Her fra en kamp i fjor.

Eirik Lunden scoret 1-0-målet for Solberg SK. Her fra en kamp i fjor. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Solberg SK gjorde jobben på bortebane mot Sarpsborg og er klar for semifinale, mens Mjøndalen ble overkjørt av Ready i sin duell på bortebane.

DEL

NEDRE EIKER: SSK knuste Sarpsborg 5-2 i den 4. kvartfinalen i bandyens sluttspill, og er dermed det eneste lokale laget igjen i semifinalene. 

Sarpsborg åpnet friskest, og hadde tre sjanser før Solberg i det hele tatt hadde produsert noe offensivt. Men gjestene var mest effektive, og sørget for to kjappe nettsusere. Først 1-0 ved Eirik Lunden og deretter puttet Simon Stavis inn 2-0 etter flotte kombinasjoner.

LES OGSÅ: Fortviler etter nytt tap: - Vi trenger en psykolog

Reddet straffe

Mellom de to scoringene hadde også SSKs siste skanse Stian Østvold rukket å redde et straffeslag fra Christer Lystad.

3-0 til Solberg kom etter en merkelig situasjon etter 39 minutter der dommerne til slutt landet på at det var et selvmål. Det likte tydeligvis hjemmelaget dårlig, for de kastet seg rett i angrep etter avslag og reduserte til 3-1 ved Tim Gustafsson etter sløvt forsvarsspill av Solberg.

Sjansemessig var det forholdsvis jevnt den første omgangen, en omgang der Solberg virket solide defensivt, men der angrepsspillet led av unøyaktighet den siste tredelen.

LES OGSÅ: Nytt tap for Drammen

Redusering

Hjemmelaget  startet andre omgang best, og fikk betalt. 3-2-reduseringen kom allerede etter fire minutters spill på et skudd litt ut av intet. Men inn gikk det.

Sondre B. Kristoffersen skapte litt ro i rekkene ved sin 4-2-scoring fire minutter senere etter en utsøkt frispilling av Marius Austad.

Christopher Nålbys 5-2-mål  kom etter et soloraid der han kjempet inn ballen med et par motspillere rundt og over seg.

- Vi visste at dette ble en tett match, men etter hvert maktet vi å spille med lav risiko og høyt tempo, forteller en godt fornøyd lagleder hos SSK, Robert Arnesen som ikke har noen spesielle ønsker på motstander i semifinalen.

- Vi må uansett vinne og tar den motstanderen vi får, føyer Arnesen til.

LES OGSÅ: Drammen slo ut Drammen

Snipp, snapp, snute

For Mjøndalens menn ble duellen mot Ready en ny nedtur. Bruntrøyene ble feid av banen før 45 minutter var spilt, da ledet hjemmelaget hele 5-0. Til slutt kunne mannskapet fra hovedstaden juble for 6-1 triumf.

MIF var absolutt med på leken, men maktet bare å putte en ball mellom stengene til hjemmelaget. Det sørget Lars Christian Sveen for etter 85 minutters spill.

- Vi setter ikke sjansene våre, sier en skuffet Aleksander Cras (28) som sammen med lagkameratene hadde en slagplan før kampstart.

- Det var å presse høyt og kjøre på, men dessverre fikk vi et tvilsomt straffeslag i mot oss tidlig. Ready scoret på den, erindrer Cras som ikke var helt fornøyd med dommertrioens opptreden.

- Jeg skal ikke legge skylden på noen, men det var en del merkelige dommeravgjørelser i denne kampen. Uansett ga vi aldri opp, mener Aleksander Cras.

Dermed er det Stabæk, Ullern, Ready og Solberg som ligger i potten når semifinalene skal trekkes.

Første semifinale spilles for øvrig onsdag 2. mars.

Artikkeltags