NEDRE EIKER: Det ble til slutt 4–3 til Mjøndalen over naboen Drammen Bandy i eliteseriematchen på Vassenga. Dermed fikk MIF (5. plass) et viktig forsprang på fem poeng til Drammen, som er rett under sluttspillstreken (7. plass).- Ja, dette var veldig viktig med tanke på sluttspillplassen. Nå har vi fått en god avstand til Drammen, og litt arbeidsro, sier MIFs Alexander Cras.

Mjøndalen misset for øvrig sluttspillet sist sesong.

I en jevn første omgang var det hjemmelaget som utnyttet sjansene best, og det var nettopp Cras som ga de brune ledelsen etter 21 minutter. Et langt innkast fra keeper Markus Kristiansen endte opp hos Cras, som vippet inn 1–0. Spillende trener Jonas Petterson ordnet 2–0 etter et frislag i det 36. minutt.

LES OGSÅ: Solberg slo MIF i lokalderby

Truet av Drammen

I denne fasen av matchen misset Drammen alene med MIF-keeper Kristiansen ved flere anledninger, med blant annet Jan Magnus Olaisen og Christoffer Norgren. Dette var også gode redninger av MIF-målvakten, men Drammen var nok en gang ineffektive.

Da MIF gikk opp i en 3–0 ledelse fire minutter ut i andre omgang så det ut til å gå mot en klar hjemmeseier, men Drammen brettet opp ermene og kom tilbake. Fredrik Hansson og Christoffer Norgren reduserte hver sin gang, og det sto plutselig 3–2 drøye kvarteret før slutt. Men drammenserne- maktet aldri å utligne – selv om de var best etter hvilen. Lagene scoret én gang hver i sluttminuttene. Drammen har nå tre poeng opp til sluttspillplass (Solberg på 6. plass).

- Jeg er imponert av hvordan vi klarte å komme tilbake i matchen i andre omgang, selv om det er svakt av oss å ikke score flere mål, sier Drammen-trener Anders Palmberg, som fortsatt har et godt håp om sluttspillplass.

LES FLERE BANDYSAKER HER