NEDRE EIKER: Rundt 600 tilskuere så Solberg slå naboen Mjøndalen 7–5 på Solbergbanen, i det tradisjonsrike 2. juledagderbyet i bandyens eliteserie – som i år har 30-årsjubileum. SSK har nå sju strake seirer over erkerivalen på høytidsdagen, men MIF har fortsatt flest seire totalt med 15 mot SSKs elleve.

Fortjent seier

Solberg var det giftigste laget og vant fortjent. Vertene hadde det rette tenningsnivået og gikk tidlig opp i en 1-0-ledelse, da Thomas Moen dundret inn en cornerretur etter sju minutter.

Et snaut kvarter senere viste Marius Austad klasse da han la på til 2–0 etter et soloraid. MIF var derimot med på notene etter hvert, og Jørn Walther Kristiansen reduserte på straffe i det 24. minutt.

I denne perioden vartet SSK-keeper Stian Østvold opp med en rekke gode redninger, som hindret flere MIF-mål. Utligning likevel ble det da Jonas Pettersson fikk treff på corner etter 31 minutter.

Men igjen skulle en SSK-veteran slå til. Kjetil Johansen kom i god posisjon i kamp med et par MIF-forsvarere. På godt gammelt goalgettervis banket han inn 3–2 elleve minutter før pause. Det var resultatet etter en tidvis jevn første omgang.

LES OGSÅ: Avgjørende seier for Drammen

Avgjort

Kampen ble i realiteten avgjort de første 20 minuttene av andre omgang. Da gikk vertene fra 3–2 til 6–2 – etter mål av Sondre Kristoffersen, Petter Moen og Marius Austad. I denne perioden spilte SSK opp imot sesongbeste, og de brune var tamme. Thomas Moen økte til 7–2 på straffe i det 73. minutt, før MIF manet seg opp til en sluttspurt. Gjestene reduserte tre ganger på slutten, men det var for sent. Det ble 7–5 til SSK.

 – Gutta er alltid tent 2. juledag. Det trenger jeg ikke snakke om engang, men vi har en plan å spille på som fungerer mer og mer.  Det så vi en del til i dag, selv om vi gjorde for mange feil i sluttfasen, sier SSKs spillende trener Thomas Moen.

 På et solid SSK-lag tok veteranene ansvar og tauet laget inn til seier.

Jonas Pettersson, MIFs spillende trener, var skuffet over lagets prestasjon i lokalderbyet.
- Vi var ikke helt til stede i dag. Solberg ville mer enn oss og vant fortjent, men på et par av SSKs mål etter pause skulle vi hatt frislag i forkant. Det var litt irriterende, kommenterer Pettersson, som scoret to av MIFs fem mål.

PS! Det ble spilt forkamp mellom småguttlagene til Solberg og Mjøndalen. Også her ble det hjemmeseier - 4-3.

Les mer om bandyens festdag

Se flere bilder fra tidligere juleoppgjør

Les mer om bandy