OSLO: Solberg sikret seg medalje i årets eliteserie et­ter å ha spilt 4–4 bor­te mot sølv­vin­ner Rea­dy ons­dag. 

Det ble som man­ge ven­tet et dra­ma da kam­pen om tred­je­plas­sen skul­le av­gjø­res i eli­te­se­ri­en i ban­dy ons­dag.

Et­ter­som Sarps­borg kjør­te over Ul­le­vål i Øst­fold, var Sol­berg nødt til å ta po­eng i bor­te­kam­pen mot Rea­dy for å ta tred­je­plas­sen i se­ri­en.

Tung åpning

Men det star­tet tungt. Et­ter el­le­ve mi­nut­ter le­det hjem­me­la­get, som før kam­pen had­de sik­ret søl­vet bak den over­leg­ne se­rie­vin­ne­ren Sta­bæk, al­le­re­de 2–0.

Sol­berg lå un­der sto­re de­ler av kam­pen, og det så mørkt ut fle­re gan­ger. Men da Rea­dy gikk opp til 3–1 og 4-2, svar­te Sol­berg umid­del­bart.

Overtok mot slutten

Mot slut­ten av kam­pen pres­set Sol­berg hardt for å få ut­lig­nin­gen. Bø John­sen ham­ret først bal­len i tverr­lig­ge­ren, før han sco­ret på straf­fe med drøye ti mi­nut­ter igjen av kam­pen.

Si­mon Sta­vis, Pet­ter Moen og  Ma­ri­us Au­stad sco­ret Sol­bergs øv­ri­ge mål. 

Bandysifre

Mjøndalen fikk besøk av serievinner Stabæk i årets siste seriekamp. MIF, som var garantert å havne på sjetteplass, hadde ingenting å tape, og slapp seg løs mot serievinneren fra Bærum.

Kampen bar preg av ingenting stod på spill, og det ga også utslag på resultattavlen. Til slutt endte det 8-8, etter at det stod 4-4 til pause. MIF ledet 2-0 tidlig i kampen, og etter det vekslet lagene på å holde ledelsen.

8-8 etter 88

Andreas Hamberg ga Mjøndalen ledelsen med drøye ti minutter igjen, men det holdt ikke til å ta begge poengene.

Passende nok avsluttet tremålsscorer Bjørn Buskvist det hele med sin 8-8-scoring etter 88 minutter.

Lokaloppgjør i sluttspillet

Tred­je­plas­sen gjør at Sol­berg skal møte na­bo­ri­val Mjøn­da­len i slutt­spil­let. I den andre kvartfinalen skal Sarpsborg og Ullevål møtes. Kvart­fi­na­le­ne spil­les et­ter best av tre.

Stabæk og Ready, som ble henholdsvis nummer én og to i serien, går direkte til semifinalene.

Drammen, som kun tok én seier i årets eliteserie, må kvalifiseringsspill mot Høvik, Ullern og Hamar om å beholde plassen på et øverste nivået.

Den første av de tre kampene spilles etter planen på lørdag.