Tidenes yngste i VM-dommer

Her er dommer Rohit Saggi (t.v.) i aksjon i en VM-kamp tidligere i uka. Sverige og stjernen Daniel Mossberg (t.h.) får direktiver av 21-åringen.

Her er dommer Rohit Saggi (t.v.) i aksjon i en VM-kamp tidligere i uka. Sverige og stjernen Daniel Mossberg (t.h.) får direktiver av 21-åringen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Rohit Saggi (21) fra Drammen imponerer som dommer i bandy-VM. Nå drømmer han om å få dømme søndagens finalekamp.

DEL

DRAMMEN: Torsdag fylte Rohit Saggi 21 år. Denne uken holder han styr på verdens beste bandyspillere i verdensmesterskapet i svenske Vänersborg. Drammenseren er tidenes yngste hoveddommer i senior-VM for menn.

– Dette er nok dommerkarrierens foreløpige høydepunkt. Å dømme i VM er kjempegøy, sier Saggi.

LES MER OM BANDY PÅ DT.NO

God kontroll på gamlegutta

Sist søndag fikk Rohit en ilddåp i VM, da han ble satt opp som hoveddommer i nabobataljen Sverige-Finland foran 4000 tilskuere i Arena Vänersborg.

Unggutten var yngre enn samtlige spillere på banen, men imponerte ved å holde god kontroll. Matchen ble sendt direkte på svensk TV4, og ekspertkommentator Per Fosshaug – den tidligere storspilleren – skrøt av Saggi.

– Det var utrolig morsomt. Fosshaug kom også bort til meg på hotellet og ga meg god kritikk, forteller Rohit.

I dag dømmer han VM-semifinalen mellom Sverige og Finland (direkte på TV 4 kl. 15.45), og han drømmer om å få søndagens finalekamp.

LES OGSÅ: Solberg til NM-finale

Vil til 1.divisjonsfotball

Saggi begynte som dommer først da han var 16 år, og da var det fotball det dreide seg om. Ikke lenge etterpå dømte han også bandy. Gulskogen-gutten satser på en dommerkarriere i begge idretter, men hvis han må velge så blir det fotball. Per i dag er Saggi 2. divisjonsdommer i fotball.

– Den dagen jeg får dømme 1. divisjon for menn i fotball så prioriterer jeg det. Da blir det i hvert fall vanskelig å dømme i bandy-VM, melder 21-åringen, som studerer på Markedshøyskolen i Oslo.

Målsettingen til Saggi er å få dømme 1. divisjonsfotball innen 2015, men han har et håp om det kan skje allerede i år.

– Hva er årsaken til at du har nådd så langt som dommer så tidlig?

– Vel, jeg mener jeg er god på ledelse, og at jeg har en god kommunikasjon med spillerne, konkluderer Saggi.

ANDRE NYHETER FRA DT.NO:

Kvinne (62) krasjet med 2,98 i promille

På sjetteplass i Sapporo

Idol-Caroline gikk videre

Artikkeltags