Bjerknes fossrodde til NM-gull

<b>Syv gull.</b> Kristine Bjerknes rodde fra alle og tok sitt syvende NM-gull på Vangsvatnet i Voss. (Foto: Digitalsport)

<b>Syv gull.</b> Kristine Bjerknes rodde fra alle og tok sitt syvende NM-gull på Vangsvatnet i Voss. (Foto: Digitalsport)

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

VOSS: Tretthetsbruddet i ribbenet er historie. Lørdag tok Kristine Bjerknes sitt syvende NM gull i roing.

DEL

- Jeg har ikke fått trent spesielt mye før dette mesterskapet, sa en tydelig glad Kristine. Bjerknes.
25-åringen hadde ingen problemer med å vinne på Vangsvatnet i Voss.
- Jeg hadde kontroll på konkurrentene i hele regattaen, sa hun.
Jenta fra Drammen Roklubb fikk følge av Maren Sandbu, men hadde full kontroll i kampen om gullet.
På tross av helgens NM-gull, ble ikke sesongen slik Kristine hadde tenkt seg. I sesongåpningen på Årungen i begynnelsen av mai, ble hun tvunget til å legge årene vekk.
- Det stakk inni her, sa hun, og pekte på ribbenet.
Det ble konstatert tretthetsbrudd, og dermed var resepten hvile.

Ingen elitesatsing

- Neste sesong kommer jeg ikke til å satse på noen forbundslag. Jeg kommer til å trene, men det blir ikke noe elitesatsing, forklarte hun.
25-åringen er inne i sitt andre år som student på politihøyskolen.
- Jeg må uansett holde meg i form, og da kan jeg like godt ro. Det blir til at jeg trener sammen med Christiania Roklubb.

Kyssesyken

Drammen Roklubbs Morten Adamsen har dessverre fått kyssesyken, og stilte ikke til start i helgens mesterskap i Hordaland.
Trude Løken ble nummer seks i singlesculler for junior etter å ha vært gjennom forsøk og mellomheat før finalen. I dobbeltsculler for herrer ble drammensduoen Espen Andersen og Ole Petter Nilsen nummer seks.
Mesterskapets suverent beste resultat var det den ferske verdensmester Olaf Tufte som sto for. Uten konkurranse ble det 7.12,73 på 2000 meter i singlesculler.

Artikkeltags