Bordtennis-legende til Modum

SUPERMANN. Jan-Ove Waldner var den nest mest kjente utlendingen i bordtennisens Mekka Kina for noen år siden. Svensken spiller fortsatt på toppnivå, i den tyske Bundesligaen som er Europas beste. FOTO: SCANPIX

SUPERMANN. Jan-Ove Waldner var den nest mest kjente utlendingen i bordtennisens Mekka Kina for noen år siden. Svensken spiller fortsatt på toppnivå, i den tyske Bundesligaen som er Europas beste. FOTO: SCANPIX

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

I 1982 spilte Jan-Ove Waldner EM-finale. I 2000 vant han OL-gull. Den svenske stjernen kroner det som blir tidenes norske bordtennisturnering, i Modum.

DEL

MODUM: - Dette er helt rått, nesten ikke til å tro, sier leder av Modum Bordtennisklubb Rune W. Johansen.

Han har vært svanger med planen om en invitasjonsturnering norsk bordtennis ikke har sett maken til lenge. Bare en premiepott på 32500 kroner - der førstepremien er 15.000 - er unik i norsk sammenheng. - I andre turneringer er det maksimalt en tusenlapp eller to i førstepremie, om det i det hele tatt er premiepenger, forklarer Johansen.

LES OGSÅ: Uavgjort i toppkampen

40 håndplukkede

Han har selv invitert 40 spillere som har sagt ja til å spille i Modumhallen.
Ildsjelen rangerer lista slik:

1) Jan-Ove Waldner (43). Svensken er kanskje en av tidenes største idrettsutøvere, med gull i single fra EM, VM og OL. Pluss en rekke titler i lag og double - etter å ha vært i den ypperste verdenseliten i over 20 år. Waldner kalles "Lao Wa", eller "den gamle store", i Kina. Han var den nest mest kjente utlendingen i bordtennislandet etter Bill Clinton i en undersøkelse for noen år siden. Spiller nå i den tyske Bundesligaen.

2) Mikael Appelgren (47).
Slo Waldner i EM-finalen i 1982. Har siden også vunnet mange internasjonale titler sammen med Waldner. Spiller nå i den svenske eliteserien.

3) Fredrik Håkansson
- verdensmester for lag med Sverige.

4) Allan Bentsen
, europamester for lag med Danmark i 2005.

5) Finn Tugwell
, også på det danske mesterlaget. Vant bronse i OL i double året før.

- Men den beste spilleren som skal være med, er kineseren Chen Jian. Han kom nylig til kvartfinalen i det kinesiske mesterskapet og er mye bedre enn Waldner og de gutta der er nå. Han er fort vekk topp ti i verden, sier Johansen.

I tillegg kommer hele det norske landslaget direkte fra EM i Tyskland, dagen før stevnet. Modums rumener Istvan Moldovan, som nå spiller i Sverige, skal også delta. Det samme skal klubbens egne eliteseriespillere Wang Bing, Anders Sjöstedt, Joachim Sørensen og Pål Thon Korsgård. Stords Roger Andersson er også invitert.

Ryktene om turneringen har faktisk nådd så langt at portugiseren Jose Monteiro hadde hørt om den, sporet opp mailen til Johansen, og spurte om å få være med.

- Jeg sjekket ham opp, han kom til kvartfinalen i EM i vinter, og er ranket som 50 i verden. Wang Bing er 498 eller rundt der. Portugiseren fikk ja.

LES OGSÅ: Kristins tøffe kamp mot gutta i bordtennis

Overrasket

Johansen mener man nesten må klype seg litt i armen, for å tro det er sant at alle stjernene man tidligere bare har sett på TV nå plutselig kommer "hjem" til deg.

- Ulf "Tickan" Karlsson (trente Sverige til VM-gull for lag i 2000), ringte og spurte om hvordan jeg hadde klart å få alle til å komme. Han ble så begeistret at han ville kjøre bil fra Halmstad for å hjelpe til. Med unntak av gode premiepenger, lokker ikke Johansen med noe spesielt. Spillerne betaler reisen selv, og må i tillegg betale 300 kroner i startkontingent. For å holde utgiftene nede, vil det bli privat innlosjering.

PS! Datoen for stevnet er lørdag 19. september - en uke før seriestart i både den norske, svenske og danske toppserien.

Artikkeltags