Boye Skistad vant Kniksens hederspris

Programlederne Jon Børrestad og Erik Thorstvedt var blant dem som ville ha noen ekstra ord med Boye Skistad etter at mjøndølingen hadde blitt tildelt Kniksens hederspris under Gullballen-utdelingen i Oslo.

Programlederne Jon Børrestad og Erik Thorstvedt var blant dem som ville ha noen ekstra ord med Boye Skistad etter at mjøndølingen hadde blitt tildelt Kniksens hederspris under Gullballen-utdelingen i Oslo. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Mjøndølingen Boye Skistad vant Kniksens hederspris under Gullballen-utdelingen i Oslo.

DEL

OSLO: 66-åringen fikk prisen, Per Ungs kniksenstatuett, for sitt mangeårige arbeid for norsk fotball. 

- Dette er veldig overraskende. Det tar nok litt tid før det synker inn. Jeg har fått en del priser, men dette er et høydepunktet i karrieren, sier Skistad til Drammens Tidende rett etter å ha gått av scenen. 

Helt siden han entret toppfotballen som juniorlandslagsspiller i 1964, via fast plass på A-laget til Mjøndalen fra1965, har han hatt noe å gjøre med fotballen. Det være seg som spiller, trener eller leder. 

Skistad jobber nå som administrasjonssjef Norsk Toppfotball, hvor han tidligere var daglig leder, og har faktisk sittet i Kniksen-juryen selv de siste årene.

Første gangen han var jurymedlem, var allerede under den første Kniksen-utdelingen i 1990. Med seg den gangen hadde han Ingvar Stadheim, Egil Olsen og Halvard Flatland.

- Jeg var egentlig litt skuffet over at jeg ikke fikk være med i juryen i år. Mon tro om de hadde en baktanke med det, sier Skistad. 

Det hadde de så absolutt, og juryen bestod i stedet av Nils Johan Semb, Bjarne Berntsen, Jo Bergsvand, Heidi Støre, Kristian Oma og Freddy dos Santos.

I godt selskap

Prisen er oppkalt etter Brann-legenden Roald «Kniksen» Jensen.

For å understreke hvor gjev Kniksens hederspris er, trenger vi bare liste opp noen av de tidligere vinnerne: 

  • Nils Arne Eggen
  • Ole Gunnar Solskjær
  • Henning Berg
  • Roar Strand
  • Per Ravn Omdal
  • Egil «Drillo» Olsen
  • Kvinnelandslaget

For å nevne noen. 

LES OGSÅ: Mjøndalen inviterer til fotballfest

Nedrykk og seriesølv

Som seniorspiller fikk Boye Skistad 475 A-kamper i fotball for Mjøndalen. Han spilte cupfinale i 1968, og tok sølv i serien i 1976.

Ikke nok med det, Skistad var en god, gammeldags toidrettsspiller. Han har seks norgesmesterskap som spiller og trener for Mjøndalen bandy. Dessuten fikk Skistad 56 landskamper i bandy. Han fikk også to A-landslagskamper i fotball.

Fra 1982 til 1985 var han landslagstrener for det norske bandylandslaget, og Skistad har vært generalsekretær i Bandyforbundet i ti år. En av hans kampsaker var å få innført bandy for kvinner i Norge.

Tilbake til fotball. Skistad har vært med på to nedrykk for Mjøndalen fra eliteserien som trener, men har også trent bruntrøyene til seriesølv i 1986.

LES OGSÅ: Endelig kunne kapteinen juble

To lokale på rappen

Han følger selvfølgelig svært spent med på det som skjer med laget nå. Vegard Hansens menn skal ut i playoffkamp nummer to mot Bærum til helgen, og det står som kjent om opprykk til eliteserien.

- Vi tar selvsagt imot et opprykk, men det er ingen krise for Mjøndalen om det ikke skjer, sa Skistad på direkten.

Han etterfulgte Martin Ødegaard inn i studioet til Matchball som ble sendt direkte på TV 2 Zebra mandag kveld. Strømsgodset-yndlingen ble kåret til Årets unge spiller i eliteserien 2014.

LES OGSÅ: Mjøndalen slo Fredrikstad

Boye og pølse i bløyta

Skistad ble i sin tid innviet som det tiende æresmedlemet i Mjøndalen Idrettsforening. 

På spørsmål om hvor mange kamper han var involvert i som Mjøndalen-medlem, anslo Skistad at det totalt måtte være rundt 2.000 fra lilleputt-nivå og oppover, i både bandy og fotball. 

- Sammen med pølse i bløyta, er Boye noe av det beste som har kommet fra Mjøndalen, sa drammenser og programleder Jon Børrestad. 

Den neste sjansen til å få med seg både Boye Skistad og pølse i bløyta på ett og samme er lørdag klokken 19.00, når Mjøndalen møter Bærum til kvalikkamp. 

LES OGSÅ: De brunes beste plassering på 22 år

Artikkeltags