Villas seiersmål kom på overtid. Så nær var SIF å bli det aller første norske laget til å vinne en e-cup kamp i England. Bare et minutt før full tid satte nemlig Darius Vassel inn 2-2 for Villa, og tre minutter på overtid scoret samme mann seiersmålet for hjemmelaget, etter Villa hadde lagt et vanvittig press på «Godset» i hele 2. omgang.

Nederlagsdømt

Ingen trodde på Strømsgodset foran denne kampen. Ja til og med lagets trener, Dag Vidar Kristoffersen, ga klar beskjed om at her var målet bare å unngå utklassing.
Avisene i Birmingham har fremstilt SIF som det «big looser» i norsk fotball, laget som spiller helt uten systemer, og slipper inn flest mål av alle i den norske eliteserien.
Og åpningen på Villa Park i går kveld kunne heller ikke vært verre for drammenserne. Hans Erik Ødegaard ble nok en gang båret ut på båre, denne gang etter bare syv minutter, hardt kvestet av Alan Thompson. Dermed måtte SIF kaste inn juniorspilleren Christer George (19) i heksegryta på Villa Park.
Vi ventet bare på at resten av laget også skulle gå gjennom «kjøttkverna» til hardtspillende Villa-spillere, og forlate banen som «slakt».
I stedet ble vi vitne til en fotballsensasjon.

Tok ledelsen

Anders Michelsen, spilleren som trener Dag Vidar Kristoffersen så sent som på mandagens trening skjelte ut som både lat og giddalaus, satte fart alene, utfordret stjerne-stopperen Gareth Southgate, tok tilbake ballen da Southgate misset, og skjøt knallhardt på Villa-keeper Mark Bosnich. Bosnich reddet, men ga retur. Og som verdens kaldeste mann plasserte Michelsen ballen utagbart bak Villa-keeperen.
Et lykketreff, trodde Villa-fansen. Og det trodde nok de 150 fra Drammen også, helt til de blir vitne til følgende: Christer George, som bare har fått oppleve noen få korte innhopp i eliteserien fordi han enda er for fersk, la en kjempepasning til Rune Hagen, før han løp i posisjon foran mål og fikk ballen tilbake.
Så satte han ballen enkelt og greit inn bak Mark Bosnich.
Vi må gni oss i øynene og minnes e-cup statistikken til norske lag på bortebane i England: 13 forsøk og 13 tap. Og vi minnes SIFs tidligere e-cup flauser på fotball-øya, 0-5 og 1-6 mot Leeds, 1-11 mot Liverpool og 0-4 mot Arsenal. Er det virkelig det samme laget som har 1-9 mot Brann, Moss og Stabæk på sine siste tre kamper vi ser i aksjon?
Er det virkelig Kenneth Karlsen og Thomas Wæhler, SIFs to fantastiske midtstoppere i går, som takler Villas spisser, Julian Joachim og Darren Byfield, omtrent opp på tribunen? De samme SIF-spillerne som begge sto med hendene i lommen på Nadderud sist lørdag.
Og er det virkelig «puslingen» Morten Kihle som «dreper» Villas gjennombruddsforsøk fra midtbanen?
Dessverre så sprakk det for Strømsgodset helt på tampen av kampen, nesten litt ufortjent. For etter den heroiske innsatsen laget viste, hadde de fortjent bedre enn å få to mål mot seg da det klokken viste ett minutt igjen å spille.