Bryteprofil går ny MMA-kamp

SATSER MMA: Anders Rønningen trener MMA hos Frontline Academy Drammen i 2015.

SATSER MMA: Anders Rønningen trener MMA hos Frontline Academy Drammen i 2015. Foto:

Anders Rønningen (31), mest kjent som bryter, er klar for sin andre amatørkamp i MMA i England. Han utelukker ikke en mulig proffkarriere.

DEL

DRAMMEN: Tvillingbrødrene Anders og Thomas Rønningen fra Drammen har i en årrekke holdt godt internasjonalt nivå i bryting. Nå er det kun Anders som er aktiv, og i øyeblikket dreier deg seg mest om MMA (Mixed Martial Arts).

Rønningen trener MMA i Frontline Academy Drammen, og gikk sin første amatørkamp fluevekt i Middlesbrough (England) mot engelskmannen Robbie Brown i fjor. Da ble det seier, etter at matchen ble stoppet i andre runde. 31-åringen er sulten på mer.

Lørdag 30. september er Rønningen klar for sin andre MMA-kamp, og på ny går turen til England og nærmere bestemt i Dunstable utenfor London. Motstander er Duncan Djillali (24), også fra England.

– Jeg skal ha en god sjanse mot Djillali, men han er høy og er farlig med sin rekkevidde. Min beste mulighet blir å gå inn lavt, sier Rønningen.

LES OGSÅ: Voldsom interesseøkning for kampsporten MMA

Ulovlig i Norge

MMA er en fullkontakt kampsport som i utgangspunktet er ulovlig i Norge. Denne kampsporten er en god miks av en rekke kampsporter, der også slag og spark er lov. Det Rønningen og co. driver med her til lands er innenfor norsk reglement, og er en mildere form for MMA. I merkekampene Anders har gått nasjonalt er slagkraften kraftig redusert. Det gjelder også treningene.

Men skal Rønningen ut i kamper i MMA må de altså skje utenlands.

– Det er ikke det brutale med MMA som trigger meg, men det er for å teste meg mentalt og teknisk, kommenterer Rønningen.

Anders understreker at han ikke synes MMA er farlig.

– Nei da. I Norge er det ulovlig fordi det er mulig å slå knockout. Men det er langt færre slag mot hodet i MMA enn i boksing for eksempel. For meg er MMA mer teknikk og taktikk, har Anders sagt til DT ved en tidligere anledning

Drammenseren mener MMA ser langt farligere ut enn det faktisk er, blant annet fordi kampene utøves i bur.

LES OGSÅ: Rykende fersk Bundesliga-mester legger opp

Blir proff?

Rønningen tar én kamp av gangen i MMA, men utelukker ikke at satsingen kan ende opp i en proffkarriere.

– Ja, skal ikke se bort ifra det. Vi får se hva som skjer, uttaler Anders og lar det henge der.

MMA har blitt mer og mer populært de siste årene. Den mest kjente utøveren i Norge er proffen Emil Weber Meek.

Men Rønningen har heller ikke gitt seg med brytingen. Det kan bli en ny sesong for KSV Ispringen i Tyskland, der det jobbes med å danne en ny liga i bryting.

– Jeg er i samtaler med Ispringen. Ingenting er avgjort, sier Anders, som fortsatt er medlem av Drammens Atletklubb i bryting.

LES OGSÅ: Topp ti i VM

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags