Danske med OL-ambisjoner i Vikersund

Danmarks beste hopper. Andreas Bjelke Nygaard fra Odense Skiklubb er klar for Interkontinental Cup i Vikersund fredag. (foto: Henning Rugsveen).

Danmarks beste hopper. Andreas Bjelke Nygaard fra Odense Skiklubb er klar for Interkontinental Cup i Vikersund fredag. (foto: Henning Rugsveen).

Av
Artikkelen er over 17 år gammel

Fredag og lørdag setter Andreas Bjelke Nygaard (19) fra Odense Skiklubb utfor i interkontinentalcupen i Vikersund. Danskens mål er å kvalifisere seg til OL.

DEL

Men tro endelig ikke at dette bare er en ny vits over temaet «dansker på ski».
- Jeg har hatt ski på bena fra jeg var tre år gammel, begynte å hoppe da jeg var seks og startet i mine første hoppkonkurranser som niåring. Og jeg har store ambisjoner. For jeg vil bli den første dansken i historien som deltar i et OL i skihopping, fastslår Andreas.
Det kan bli tøft, siden det danske kravet er to plasseringer blant de ti beste i verdenscupen.
- Men jeg tror de vil moderere dette etter hvert. I VM og verdenscup må jeg ikke innfri noe resultatkrav for å delta, sier dansken - med norsk oppvekst.
Han kom til Norge som ettåring og har hoppet for skiklubben Espa på Hedemarken, før han nylig også meldte seg inn i Odense Skiklubb i byen hvor han opprinnelig kommer fra.
Andreas hopper i den norske seniorklassen og aspirerer sterkt til opprykk til eliteklassen etter denne sesongen. Han ble nummer 13 i seniorklassen i Holmenkollen for kort tid siden, han vant lag-NM i den samme klassen med Hedmarkhopp i fjor og han ligger i øyeblikket som nummer 17 i norgescupen i seniorklassen, mens de 15 beste rykker opp til eliteserieklassen etter denne sesongen.
-  Jeg satser hardt på skihopping nå. Har tatt meg et friår etter at jeg ble ferdig med videregående skole, for bare å trene og jeg føler at det virkelig har begynt å løsne denne sesongen. Men foreløpig får jeg bare ut 75 % av det jeg er god for på trening i renn, forteller Andreas, som vakte stor oppsikt i Danmark da følgende pressemelding ble sendt ut:
- Jeg vil bli den første danske skihopperen i et OL, sto det i en kort pressemelding som Odense Skiklubb sendte ut. Dermed var det gjort.
-  Det var som å sende opp en rakett. Plutselig vrimlet det av danske medier hjemme hos oss, forteller Andreas.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags