5. divisjonskampen mellom Åskollen og Drammens Ballklubb var plukket ut til å være kretsens fair play-kamp i juli. Ved å velge ut én kamp i måneden ønsker fotballkretsen å vise at fair play er noe de satser stort på. I tillegg er herrenes 3. divisjon satsingsområdet denne sesongen. Her vanker det pengepremier på det snilleste laget, mens guttene fra Ballklubben fikk en pose med markeringsvester.
- Vi i kretsen ønsker å vise ansikt. Vi vil at folk skal oppleve at fair play er noe vi tar på alvor, forteller leder i kretsen, Terje Dokken. Han hadde påtatt seg oppgaven med å registrere antall kort og frispark. Og etter 2 x 45 minutter var det bortelaget som viste seg å være snillest på banen. Ballklubben pådro seg totalt 14 frispark, mens hjemmelaget Åskollen ødela for seg selv med tre gule kort tidlig i kampen. I tillegg pådro de seg 19 frispark.
- Lagene viser mye kraft og vilje, men det mangler litt på ferdighetssiden. Lagene er derimot gode i munnbruk. Der har de et forbedringspotensial, sier Dokken i det han overleverer premien til Ballklubben. Og på vegne av de snille guttene er det Terje Dokkens sønn Morten som tar imot.
- Vi visste på forhånd at dette skulle være månedens fair play kamp, men i kampens hete er det lett å glemme det, sier han.
- Som kaptein på laget skal jeg jo gå foran som et godt eksempel, men det er sjelden noe problem. Før sesongen fokuserte vi på det å være mer positive overfor hverandre og dommerne. Det klarte vi bra på vårparten.