De er på SIFs ønskeliste

Tromsø-kaptein Thomas Kind Bendiksen kan havne i Strømsgodset neste sesong.

Tromsø-kaptein Thomas Kind Bendiksen kan havne i Strømsgodset neste sesong. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Stefan Johansen blir trolig solgt i vinter. Thomas Kind Bendiksen og Mohammed Abu er aktuelle erstattere.

DEL

DRAMMEN: Seriemester Strømsgodset er godt i gang med å legge puslespillet foran neste sesong.

– Vi jobber kontinuerlig, og har en klar plan på hvordan stallen skal se ut i 2014, sier trener Ronny Deila.

Han mener Godset ikke trenger forsterkninger dersom alle spillerne fra gull-laget blir værende. Men sjansen for det skjer er ganske liten.

Stefan Johansen blir mest sannsynlig solgt til en utenlandsk klubb i vinter. Etter hva Drammens Tidende erfarer skal det være konkret interesse fra minst én klubb.

Det er dessuten høyst usikker hva som skjer med leiespillerne Ola Kamara og Abdisalam Ibrahim, selv om Godset jobber med å signere begge på en permanent avtale.

LES OGSÅ: Nekter å gi råd til Godset

TIL-kaptein på radaren

Derfor er Ronny Deila forberedt på at klubben må hente inn nytt blod. Og aller helst ungt blod. Marius Høibråten (18) fra Lillestrøm har allerede signert.

– Det er en fordel om vi får ned snittalderen for å opprettholde sulten. Vi leter først og fremst etter spillere som er på vei oppover i karrieren. Vi vil ha spillere som kan bli solgt til utlandet, sier Deila.

Han mener Godset nå er i posisjon til å hente bedre spillere enn før, selv om de ikke har så mye mer penger å bruke. Med Mesterliga-kvalik som lokkemiddel kan det være realistisk å få tak i en ettertraktet spiller som Thomas Kind Bendiksen (24).

LES OGSÅ: City-eliten applauderer gull-Godset

Bekrefter

Overfor Drammens Tidende bekrefter Ronny Deila interessen for den kreative og ballsikre Tromsø-kapteinen.

– Jeg liker han godt. Men det er mange om beinet og mange spillere i den kategorien der.

I sommer hevdet TV 2 at Bendiksen er på radaren til Molde, Rosenborg og Vålerenga. Etter Tromsøs nedrykk vil det neppe mangle på tilbud. Den tidligere Glasgow Rangers-spilleren har kontrakt med TIL ut 2014.

– Kind Bendiksen er vel en type spiller som oppfyller mange Godset-kriterier?

– Ja, han er en vi følger. Vi har bra kontroll på norske spillere, sier Deila.

LES OGSÅ: – Nå må vi ikke ta helt av

Prater med Abu

Treneren har også full kontroll på en gammel favoritt – nemlig Mohammed Abu (22). Han er for tiden på utlån i AGF Aarhus, men har ikke spilt en eneste kamp i Danmark grunnet en kneskade.

Abu er definitivt en kandidat for Godset dersom Stefan Johansen blir solgt.

– Abu er en vi følger nøye med. Jeg snakker ofte med Abu. Vi har god kontakt, sier Deila.

Ghaneseren fra Manchester City var en hit i Godset fordelt på to perioder, men midtbanesentralen har slitt langt mer i andre klubber. Han fikk knapt spille i Eintracht Frankfurt og Rayo Vallecano. Det gikk noe bedre i franske FC Lorient, mens pila igjen har pekt nedover i AGF Aarhus.

– Abu og Abdi har gått fra leieopphold til leieopphold. Jeg tror de trenger å være et sted over tid. Få trygghet og ro i hverdagen, og konsentrere seg om å bli bedre i stedet for å bruke for mye tanker på hvor de skal videre, sier Deila.

Begge ønsker primært å fortsette karrieren i en utenlandsk klubb. Men dersom Abu og Abdi skulle vende tilbake til Godset, vil det være på permanent basis.

LES OGSÅ: Lang ferie for Strømsgodsets gullgutter

Har ikke mer penger

Godset har en plan om å erstatte fire-fem spillere som trenger nye utfordringer med fire-fem som hever nivået. Det er i følge Deila et virkemiddel for å bli bedre i 2014 – uavhengig av hvilke sentrale som forsvinner.

Dessuten har drammenserne for mange kantspillere. Det åpner for salg eller utleie i vinter.

Ronny Deila avviser at den regjerende seriemesteren kommer til å bruke mer penger enn før på forsterkninger.

– Folk kan kreve så mye de vil, men vi har ikke noe mer penger. Det er sannheten. Vårt dyreste kjøp er Sørum for rundt to millioner. Det er på det nivået vi kan ligge på gode år, sier Deila.

Han mener spillerne må velge Godset av sportslige motiver – ikke økonomiske. Og det er uaktuelt å hente inn noen som sprenger lønnsbudsjettet.

– Vi spiller heller om 12.-plasser enn å pisse i buksa, sier Deila.

Tror på spillersalg

– Blir det spillersalg i vinter?

– Det tror jeg. Et salg til en stor klubb vil være tilfredsstillende for alle parter. Et salg til en klubb som ikke er spesielt større enn oss vil være en fallitterklæring, sier Deila.

Han mener flere av Godset-spillerne har en sjanse til å få oppfylt utenlandsdrømmen. Stefan Johansen er lengst fremme i køen for øyeblikket.

– Stefan har hatt en veldig god sesong og utviklet seg masse. Jeg tror han er klar for et høyere nivå. Men jeg tror ikke han vil ha problemer med å fortsette i Godset og finne utfordringer i det.

– Men det forutsetter vel i så fall at han skriver ny kontrakt?

– Ja, da blir det viktig. Det er bare surr å gå som Bosman-spiller til andre klubber. Da får du ikke tillit. Det å bli hentet til en klubb for penger, det forplikter en del for treneren. Se på Anders Konradsen. Han sliter litt med å komme med i Rennes, men blir satset på fordi de har investert penger i ham. Anders hadde vært borte nå hvis de hadde hentet ham gratis, sier Ronny Deila.

Andre saker på dt.no:

Artikkeltags