Derfor er han så god i ung alder

Radarpar: Alltid ville ha ball og ikke vær redd for å gjøre feil, var rådene fra pappa Hans Erik før Martins SIF-debut. arkivfoto

Radarpar: Alltid ville ha ball og ikke vær redd for å gjøre feil, var rådene fra pappa Hans Erik før Martins SIF-debut. arkivfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Hans Erik Ødegaard mener det er tre ting som gjort sønnen til et stort talent. Og nå blir det kontrakt med SIF.

DEL

DRAMMEN: Det er ikke snakk om noe hokuspokus. Mange timer med egentrening, kvaliteten på øktene og hva han trener på, er oppskriften på bra utvikling, ifølge Hans Erik Ødegaard. Det er ikke mulig uten en indre glede for fotball. De siste fem-sju årene er det ikke mange ukene i året, hvis det er en eneste en, der Martin Ødegaard har trent mindre enn 20 timer. Det har vært kvalitetsøkter, ifølge faren.
– Nå kan han være med meg på en joggetur, men opp gjennom årene har det alltid dreid seg om ballen. Det har ikke vært et minutt uten ball, forklarer han.

– Gode holdninger

Bortsett fra de to siste årene har far og sønn utført mye egentrening. Da har det gått i øvelser der minstemann har måtte bevege seg raskt på små flater, og der det har vært mye bevisstgjøring og trening på å orientere seg og få overblikk.
– Han er veldig dedikert og har gode holdninger når det kommer til å trene. Vi har sikkert lært ham noe, men når du trener så mye så dreier det seg mest om sunn fornuft, sier Hans Erik Ødegaard. Selv fikk han ikke sett sønnens Tippeliga-debut live. Mjøndalens assistenttrener var i Hønefoss for å følge 1. divisjonslagets kamp mot ringerikingene. Matchen gikk samtidig som Strømsgodset-Aalesund. Da han etter kampen kikket på mobiltelefonen og så alle tekstmeldingene som tikket inn forsto han imidlertid fort at sønnen hadde presentert seg på det øverste nivået.

Kontrakt med Godset

Siden har telefonen for det meste gått varm. Selv om alle vil snakke med sønnen har ikke familien en spesifikk plan på hvordan de eventuelt skal takle oppmerksomheten fremover. Ødegaard tror det har blitt ekstra mye nå, og har stor tro på at Strømsgodset kommer til å ta godt vare på gutten. Martin Ødegaard kan være involvert i to kamper til før han eventuelt må skrive proffkontrakt for mer Tippeliga-spill. Hans Erik synes det er for tidlig for sønnen å reise utenlands. Dermed blir det Godset. – Det kan se ut som om det kan bli en fjerde kamp og da må han han kontrakt. Han har godt av stabilitet og trygge rammer, og SIF er det nærmeste for han, sier han.

Drammens Tidende har ikke lyktes å komme i kontakt med Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo, men ifølge TV 2 Sporten var Hans Erik Ødegaard på sportssjefens kontor mandag formiddag.

-  Han blir i Godset. De har ikke fått en underskrift ennå, men jeg og Jostein har hatt en god dialog hele tida. Det at han ikke har hatt proffkontrakt har vært helt udramatisk. Det viktigste er at han får et bra sportslig opplegg, sier Ødegaard til TV 2 Sporten. 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken