DRAMMEN: I kveld møtes Drammen FK og Mjøndalen i 2. runde i NM på Marienlyst. En kamp hvor Mjøndalen er favoritter og Drammen har ingenting å tape. Skal hjemmelaget stå for en aldri så liten cupbombe, bryr treneren seg svært lite om hvordan det skjer.

- Vi skal være litt destruktive, ligge lavt og nekte Mjøndalen bakrom. Vi må gjøre det vi kan for å vinne.

- Mener du å spille "møkkafotball"?

- Ja, det har jeg aldri brydd meg om. Det viktigste er at vi vinner, sier Grøttland.

Følg kampen live her fra klokken 18.00

Små marginer

Etter en svak sesongstart har det nyopprykkede 2. divisjonslaget begynt å sanke poeng. Først i femte serierunde kom årets første poeng. Deretter slo de opprykkskandidat Randaberg 2-1.

- Det var deilig å få den seieren og en bekreftelse på det vi har jobbet med. Det er samtidig små marginer. Vi kunne fått en seier tidligere.

Når DFK tar i mot MIF, lover Grøttland at respekten er lagt igjen i garderoben. Han forventer en heltent gjeng som gir alt for en billett videre i cupen.

- Jeg har tro på at vi kan slå dem og det kommer til å lyse i øynene på spillerne. Dette er ekte rivalisering og kampen om å være "best i byen". Derfor håper jeg flest mulig tar turen og at kampen kan bli et fint vorspiel til Champions League-finalen.

Uten erfaring

På DFKs hjemmesider tar treneren et oppgjør med både ufine meldinger på nettet og utfordringene Drammen FK står ovenfor i årets serie. Både Strømsgodset og Mjøndalen har fått honnør i lokalpressen for å klare seg med begrensede midler.

Grøttland mener Drammen får den hardeste oppgaven med å berge plassen.

- Med all respekt for SIF og MIF, men vi har det enda tøffere. Vi spiller med et lag som er blottet for erfaring fra den divisjonen vi befinner oss i. Overlever vi sesongen, vi jeg påstå at det er den desidert største fotballprestasjonen i Buskerud i år.

Budsjettnivå

Trener for Mjøndalen, Vegard Hansen, forstår kollegaen. Samtidig hevder han at det rent økonomiske gjør Mjøndalen til en større underdog i sin divisjon.

- Spranget mellom budsjettene i 2. divisjon er ikke like store som de er fra oss til andre lag i Adeccoligaen. Jeg håper Drammen fortsetter å satse på unge talenter. Det er viktig for Buskerudfotballen å ha et lag i 2. divisjon og jeg håper de lykkes i sesongen, sier Hansen.

Duellen i cupen føler Hansen seg godt forberedt til og vet at laget ikke har råd til å slippe seg ned om de skal videre til 3. runde.

- Jeg kjenner Drammen FK godt og vet hvordan de pleier å spille. Det er mye innsats og entusiasme og et vanskelig lag å møte. Nivåforskjellen gjør oss til favoritter. Vi har bedre enkeltspillere, men om vi ikke er på topp kan vi forvente en jevn kamp.

P.S. Drammen FK har kun èn spiller ute foran cupkampen mot MIF. Midtstopper Mads Frøshaug sliter fortsatt med strekken han pådro seg i seriestarten mot Team SIF. Mjøndalen stiller med et tilnærmet toppet lag til lokaloppgjøret. Mads Hansen og Erik Midtgarden er usikre, mens en skadet Lars Granaas er uaktuell til cupkampen. Fra før av mangler trener Hansen både Kenneth Karlsen og Henrik Hontvedt. Kampen starter kl. 18.00.

Følg kampen live her fra klokken 18.00