DRAMMEN: Høyrevingen spilte sammen med Nikolaj Mehl i tre sesonger i danske Team Tvis Holsterbro. Mehl er en høyre bakspiller som kan spille både i forsvar og i angrep.Bjørnsen advarer sin gamle og snart nye lagkamerat mot et tøffere oppkjøringsperiode til sesongen i Norge enn i Danmark.

– Han bør ta med seg et par løpesko. Det gjør vi mye av i sesongoppkjøringen. Det er kanskje den største kulturforskjellen for spillere som har spilt i Danmark og kommer til Norge. Treningsmessig ligger vi på et høyere nivå, forklarer Bjørnsen.

LES OGSÅ: Nå kan bronsen ryke

En av de beste

Dette kom til syne da han var på vei til en bortekamp med sin danske klubb Tvis Holsterbro.

– Begge keeperne røykte, og vi hadde røykepause på vei til kamp. Det skal jo ikke være lov, og det hadde ikke skjedd i Drammen. Det er jo ikke det at de ikke trener, men treningskulturen vi har her i Drammen har overrasket meg positivt, sier Bjørnsen.

Han mener Mehl er vant til å spille på et høyt nivå og sier han er en veldig spennende spiller.

– Han kommer til å passe inn i Postenligaen og kommer til å bli en av de beste høyrebackene i ligaen. Du ser det også på han dansken i Runar at han ligger et nivå over alle andre høyrebacker i Norge, fortsetter Bjørnsen.

Den danske ligaen holder et høyt nivå og har mange gode spillere å ta av. Ifølge DHKs høyreving er det noe norske klubber kan nyte godt av.

– Det er spillere som har fått spilt og vært førstevalget i de klubbene de har spilt i tidligere. Det er ikke like lett å livnære seg på håndballen i Danmark som det har vært på et tidspunkt og da er det mange av spillerne som ikke kommer i de topp fire klubbene som ser til Norge, Sverige og Tyskland, sier Bjørnsen.

LES OGSÅ: DHK kjørte over Viking

Sosial type

Han beskriver Mehl som en rolig og fin fyr sosialt. Dansken er ifølge Bjørnsen en spillende spiller som har det vel så mye i hodet som i armene. Han er en spiller som også kan finne på sprell.

– Nikolaj er verdens artigste fyr å ha med på tur og kommer til å by på seg selv og bidra til mye både på og utenfor banen. Han er i hvert fall ikke redd for å dumme seg selv ut og er en morofyr å ha med på tur, sier Bjørnsen, men understreker at Mehl ikke er helt klovn.

Dansken har selv forklart Bjørnsen at han har vært skadefri i år, og DHK-vingen snakket med Mehl for noen uker siden.

– Han følte motivasjonen, og han trente å sto på for å være i best mulig form når han kommer, forteller Bjørnsen.

Nikolaj Mehl sier til Drammens Tidende på telefon fra Danmark at han gleder seg til å komme til DHK før neste sesong.

LES OGSÅ: Sørheim kan få landslagdebut

– Det blir veldig bra å komme til DHK. Jeg har forventninger til å spille meg inn i troppen, og en forventning om at det er en klubb som spiller flott håndball, forklarer han.

Han reiser ikke til Norge for å kjempe om plasseringer midt på tabellen. Medalje er ambisjonen.

– Det er helt klart målet mitt med å reise dit. Jeg har selv spilt mot norske lag og med norske spillere. DHK er jo en klubb som har vært med i toppen av norsk håndball over flere år, påpeker Mehl.

Passer godt

DHK-trener Geir Oustorp uttalte til Drammens Tidende like etter nyttår at laget var på jakt etter en bakspiller som kunne spille både framover og bakover på banen. Med Nikolaj Mehl på plass ser det ut til at treneren har fått ønsket sitt oppfylt.

– Han passer bra inn i det vi lette etter. Mehl er ikke bare god selv, han er også en god lagspiller og er en annen type enn det vi har hatt her i år. Det tror jeg vi trenger, forklarer Oustorp.

Han mener videre at Mehl står for den håndballen DHK ønsker å spille med høyt tempo og offensivt spill.

– Han kan sette fart og spiller også begge veier, sier Oustorp.

LES FLERE DHK-NYHETER HER