RØYKEN: Drammen Håndballklubb tapte til slutt knepent 30-29 i NM-semifinalen i ROS Arena.DHK innledet semifinalematchen onsdag kveld  med å bomme mye i angrep, og Elverum fikk et grep på det i første halvdel av omgangen.

Målvakt- og forsvarsspillet fungerte heller ikke optimalt, og da blir det tøft mot en så bra motstander som Elverum. Vertene slet også mye med Steffen Stegavik som scoret fem mål før pause.

15-11 ved pause

DHK var på gang til å hente inn Elverums ledelse etter rundt 20 minutter, men Henrik Jakobsen misset helt alene da han kunne redusert til 13–12.

Det sto 15–11 til hedmarkingene ved sidebyttet. DHK sto bedre bakover i andre omgang, men marginene var ikke på deres side da muligheten var der til å utligne.

De utroligste sjansene ble brent, og da kunne Elverum i stedet kontre til tomålsledelse. Dette skjedde fem ganger i de siste 30 minuttene. Da blir det tøft, og i sluttminuttene var Elverum det lille steget foran - og vant med ett.

Treneren oppgitt

DHK-trener Geir Oustorp var oppgitt over at så mange store sjanser ble misbrukt i semifinalen.

Han innser at første omgang var altfor dårlig spillemessig, men i andre omgang spilte Drammen Håndballklubb seg stort opp. DHK hadde gang på gang sjansen til å utligne, men dette var kvelden det ikke ville seg.

– Vi tok ikke muligheten. Litt typisk for kampen var da vi i overtall hadde sjansen til å utligne. Gøran Sørheim skjøt i tverrliggeren, og returen ble plukket opp av Elverum-spilleren som kom ut fra utvisning. Han scoret, sukker Oustorp.

- Det er for dårlig

Da ble det 20–18 til Elverum i stedet for 19-19, og slik fortsatte det utover i omgangen. Først helt på slutten kom DHK opp i 28-28, men Elverum svarte og vant 30–29. Oustorp konstaterer at hans mannskap manglet de nødvendige marginene, og at heller ikke målvaktsspillet var på topp.

– Totalt sett har vi 13 målvaktsredninger i løpet av matchen, og det er for dårlig. Da blir det vrient å vinne en NM-semifinale, kommenterer Oustorp.

Da var Elverum-trener Christian Berge langt mer fornøyd, etter å ha fått revansj for 38-34-tapet i Drammenshallen tidligere i høst. – Vi gjorde en veldig bra første omgang, da vi fikk bra med målvaktsredninger, sier Berge til Drammens Tidende.