SANDEFJORD: Søndag kveld spilte Runar mot DHK i herrenes eliteserie i håndball i Runarhallen.

Oppgjøret var meget avgjørende i kampen om hvem som skulle ta bronsen i årets eliteserie.

Runar tok seieren 37-27 og er dermed oppe på lik poengsum som DHK når en kamp gjenstår i årets serie. Siden de slo drammenserne med mer enn fire mål har de også overtaket i innbyrdes oppgjør.

LES OGSÅ: Maktdemonstrasjon mot vikingene

Slapt forsvarsspill

Starten av kampen var meget jevn og etter sju minutter sto det 4-5 i favør DHK.

I denne perioden slet DHK med å få tak på Runar i forsvar, men keeper Ehnevid startet kampen strålende med flere gode redninger for Drammen.

Etter halvspilt førsteomgang sto det 8-8 etter at DHK i en periode hadde ledet med to mål. Drammenserne slet i denne perioden med utteling i angrep hvor det ble mye bom.

Runar kunne tidvis spasere gjennom forsvaret til DHK. Etter drøye 17 minutter ledet Runar 11-8.

Ved halvspilt kamp ledet Runar med 19-13. DHK klarte ikke sette forsvaret og kom ikke opp i Runars skyttere. I angrep hadde det også blitt litt for mange bom.

LES OGSÅ: Sørheim i landslagsvarmen

Rundspilt

DHK klarte heller ikke i  andreomgang å få fart på spillet. Runar dro ifra og ledet 24-16 etter drøye 36 minutter. Drammenserne fortsatte å slite med å komme opp i skytterne til Runar.

DHKs svake spill fortsatte utover i omgangen og etter 45 minutter ledet Runar  29-19. Heller ikke i angrep satt spillet som det skulle og laget skjøt Runars målvakt god.

Bortelaget skjerpet seg noe mot slutten av kampen, men det var ikke nok. Runar kunne til slutt ta en fortjent seier.

Les mer om DHK på dt.no