DHK vant og fikk bronsemedaljene - møter Kolstad i sluttspillet

MYE SKADER: - Jeg har aldri vært med noen gang med så mye skader. Vi skal være glade for medalje, sa kaptein Johannes Hippe etter at DHK fikk bronsemedaljene rundt halsen søndag kveld.

MYE SKADER: - Jeg har aldri vært med noen gang med så mye skader. Vi skal være glade for medalje, sa kaptein Johannes Hippe etter at DHK fikk bronsemedaljene rundt halsen søndag kveld. Foto:

DHK var lenge presset, men hentet seg inn og vant 30–27 over Nærbø i årets siste seriekamp. Etterpå fikk de bronsemedaljene, og kan nå rette tankene mot kvartfinalen i sluttspillet. Der venter Kolstad.

DEL

DRAMMEN: Allerede i forrige runde sikret Drammen HK bronsemedaljene til tross for at de tapte for ØIF Arendal. Elverum slo FyllingenBergen, og sørget for at bronsemedaljene havnet i Drammen.

Søndag kveld ble spillerne belønnet for pallplassen i Drammenshallen. Etter at de hadde slått Nærbø i en av sesongens mindre viktige håndballkamper. 

Men laget kan glede seg over en svært solid kamprekke etter VM-pausen. De blå og hvitkledde har vunnet seks og tapt kun to av de åtte siste seriekampene.

– Det var en litt rotete kamp, med mye vilje fra begge lag. I hvert fall i andre omgang. Vi hentet oss inn og jeg synes vi gjør en litt merkelig kamp. Det er bra at vi vinner til slutt, og det var kjempedeilig å få bronsemedaljene. Det har vært en veldig rar sesong. Jeg har aldri vært med noen gang med så mye skader, sa DHK-kaptein Johannes Hippe etter medaljeseremonien.

Vi var lei oss for at vi tapte sølvet, og muligheten til å få kjempe om gullet, men vi skal være glade for at vi får medalje sett i lys av alt som har skjedd, fastslo Hippe.

Møter Kolstad i kvartfinalen

Saken fortsetter under bildet!

BLIR AVGJORT: Her velger DHKs Kjetil Gaustad og trener Kristian Kjelling Kolstad som kvartfinalemotstander i sluttspillet rett etter kampen mot Nærbø.

BLIR AVGJORT: Her velger DHKs Kjetil Gaustad og trener Kristian Kjelling Kolstad som kvartfinalemotstander i sluttspillet rett etter kampen mot Nærbø. Foto:

 

De åtte beste lagene denne sesongen spiller sluttspill. Som 3. beste lag fikk DHK velge mellom lagene fra 5. til 8. plass i kvartfinalen. Elverum og Arendal valgte først. Seriemester Arendal valgte å møte Nærbø som kom på 7. plass. Elverum valgte å spille kvartfinale mot Bækkelaget som kom på 8. plass.

Trekningen ble foretatt rett etter at Arendal ble seriemester søndag kveld.  DHK hadde valget mellom å møte FyllingenBergen (5. plass)  og Kolstad (6. plass), og etter litt samtaler falt valget på trønderne.

– Det er litt pest eller kolera det, når det er så gode lag som Fyllingen og Kolstad. Der følte jeg at det har vært vanskelig mot Fyllingen som spiller 5:1. Vi valgte Kolstad, og vi håper å ta dem i to av tre kamper. Vi tapte for dem hjemme i serien, men satser på å ta oss til semifinalen, sier DHK-trener Kristian Kjelling. 

Mange DHK-bom

Nærbø yppet seg i starten og tok ledelsen to ganger, men etter snaue fem minutter ledet DHK 4–3. Blant annet etter to mål av Johannes Hippe. Men det kladdet litt for hjemmelaget innledningsvis. Spesielt fremover. Gøran Sørheim bommet på en straffe, og DHK maktet ikke å utnytte overtallsspill. Etter et kvarter ledet laget fra vest 8–7.

Andreas Björkman-Myhr vartet opp med gode redninger, og bidro til å holde de blå og hvite inne i kampen. Christian Spanne brant også en straffe, og etter 24 minutter ledet Nærbø 12–9. Da tok trener Kristian Kjelling timeout.

DHK tok innpå mot slutten av omgangen, blant annet etter to kjappe mål av Oskar Olafsson. Nærbø ledet 13–12 til pause.

Thriller-avslutning

Etter sidebytte kladdet det veldig for hjemmelaget, og laget fra vest scoret tre ganger uten et eneste DHK-mål helt i begynnelsen av omgangen. Da det var et snaut kvarter igjen å spille utlignet DHK til 20–20. Gøran Sørheim scoret tre på rad, og det siste kom etter herlig samspill med Christian Spanne.

Lasse Larsen Thorsby satte iskaldt inn 23–22 på straffe, og etter episoden som førte til straffen hadde Nærbø to spillere utvist.

Thorsby fikset 24–22 kort tid etter. Christian Spanne sørget for 28–24 med drøyt seks minutter igjen, men igjen slapp hjemmelaget inn i kampen. DHK fikk to mann utvist på tampen, og med tre minutter igjen ledet drammenserne 28–27.

Så scoret Johannes Hippe, og DHK red stormen av.

Best av tre kamper

I kvartfinalene i sluttspillet spilles det best av tre kamper. Best plasserte lag fra eliteserien har hjemmekamp i kamp en og eventuelt tredje kamp. Det betyr at DHK spiller kvartfinale i Drammenshallen onsdag 27. mars. Den andre kampen er satt opp 3. april og eventuell tredje runde spilles 7. april.

Det skal kåres en vinner i hver kamp. Ved uavgjort etter full tid spilles det ekstraomganger, og før det hele eventuelt avgjøres på straffer.

I semifinalene spilles det best av fem kamper. Kampdatoer er 24. april, 1. mai, 5. mai, 8. mai og 15. mai.

Finaledatoene er 22. mai, 30. mai, 4. juni, 6. juni og 9. juni. Også her spiles det best av fem kamper, og vinneren av sluttspillet får den høyest rangerte europacupplassen.

Eliteserien i håndball

Drammen HK - Nærbø 30-27 (12-13)

Drammenshallen -   612 tilskuere.

Dommere: Magnus M. Nygren og Andreas D. Borge.

DHK: Mathias K. Holm og Andreas B.-Myhr - Erik S. Alm , Christian Spanne 8, Håvard B. Johannessen,Adrian Aalberg 2, Joakim A. Hykkerud 4, Thomas Boilesen, Nikolai Moe, Gøran Sørheim 6, Espen G. Våg 1, Johannes Hippe 4, Oskar Olafsson 2,  Lasse L. Thorsbye 3, Ola Lillelien.

Toppscorer Nærbø: Ole Nærland 5

DHKs beste

3 Christian Spanne

2 Andreas Björkmann- Myhr

1 Gøran Sørheim

Artikkeltags