Dramatisk seriestart for DHK

SKADET: Gøran Sørheim måtte ut med skade i en tøff kamp mot Falk Horten onsdag kveld.

SKADET: Gøran Sørheim måtte ut med skade i en tøff kamp mot Falk Horten onsdag kveld. Foto:

Det ble høydramatisk da DHK serieåpnet mot Falk Horten onsdag kveld. Gøran Sørheim måtte ut med skade og Oskar Olafsson fikk rødt kort i kampen drammenserne til slutt vant 30-28.

DEL

DRAMMEN: Det ble en tøff seriestart i eliteserien i håndball for DHK. Falk Horten ledet midtveis i andre omgang, men drammenserne kom tilbake og vant 30–28. I tillegg måtte sentrale Gøran Sørheim ut med skade og Oskar Olafsson måtte gå av banen med rødt kort. Også Falk Hortens Michael Jonassen fikk rødt.

Lasse Larsen Thorsbye og Espen Gommerud Våg tok skikkelig tak da det begynte å røyne på for DHK. Thorsbye scoret to og Gommerud Våg ett mål etter at Sørheim ble skadet. Det bidro sterkt til seieren i sluttspurten.

– Espen har ikke fått så mange av de sjansene, så det har jeg ikke sett så mange ganger før. Men Lasse er en kald fisk, så det er ikke så overraskende. Espen gjør det på fighting, og kjemper inn baller, sa DHK-trener Kristian Kjelling etter kampen.

  Publikum ropte mye på dommerne som kom i fokus. Etterpå ønsket ikke Kjelling å si så mye om det.

  – Jeg prøver å holde meg unna å kommentere de etter kamp, men vi synes det var vanskelig i perioder, fastslo Kjelling.

  LES OGSÅ: En sesongoppkjøring i oppoverbakke

  Romsaas sto over

  DHK har hatt en litt turbulent sesongoppkjøring. Først gikk alt på skinner med tre strake seire mot Kolstad, Elverum og Haslum i en turnering på Tynset. Deretter ble det tap i fem kamper på rad mot god dansk og svensk motstand, før de slo Halden. Blant annet har de mistet Hermann Vildalen som har gått til danske Esbjerg.

   Drammenserne stilte uten over to meter høye Ola Romsaas (17) i årets første seriekamp. Den venstre bakspilleren har banket inn mange mål i sesongoppkjøringen, men han har vært syk den siste uka og måtte stå over åpningskampen.

   Mot Falk Horten startet det veldig bedagelig i den første av 22 seriekamper. Men etter drøyt fire minutter fikk Gøran Sørheim æren av å sette inn DHks første seriemål denne sesongen. Oskar Olafsson sørget for 2–0 minuttet etterpå, og bakerst åpnet Mathias Kolstad Holm prikkfritt. Drammenserne var i føringen innledningsvis.

   LES OGSÅ: Ola vil ikke gjøre savnet av Vildalen så stort

   Kort og utvisninger

   Ti minutter ut i kampen viste Gøran Sørheim at han blir å regne med også denne sesongen. DHKs sentrale spiller sto allerede bak tre mål, og hjemmelaget ledet 6–3.

   På hugget var også Oskar Olafsson. Bakspilleren sto bak fire mål i starten, og DHK ledet 9–7 etter halvspilt 1. omgang.

    Det var tre gule kort (ett til DHK) og til sammen åtte utvisningsminutter (to til DHK) de første 20 minuttene. DHK-trener Kristian Kjelling var borte hos dommer-delegat Thomas Aastrøm ved et par anledninger.

    – Vi hadde en fin tone, sa Kjelling etter kampen.

    Falk Hortens William Vangen fra Konnerud sørget for 11–11 etter 26 minutter. Da valgte Kjelling å ta timeout. Det hjalp, og hjemmelaget ledet 14–12 til pause.

    LES OGSÅ: Usikker Jensen foran møtet med DHK

    Tett match

    Etter hvilen vartet Aksel Horgen og Thomas Boilesen opp med to kjappe mål. DHK ledet 20–18 etter 39 minutter, men måtte jobbe hardt mot laget fra Vestfold. Det er tidlig i sesongen, og DHK var noe rufsete i stilen.

    Hjemmelaget var i føringen i store deler av matchen, men det var tett. Det sto 24–24 etter halvspilt 2. omgang, og Kristian Kjelling valgte å ta timeout.

    Så kladdet det. Michael Jonassen sørget for 25–24 til Falk Horten litt over midtveis i den andre omgangen. Gjestene ledet kampen for første gang!

    Sørheim-mål og skade

    Så snudde DHK tilbake, og Gøran Sørheim sørget for 26–25 med drøye ni minutter igjen å spille. Alt lå duket for en thrilleravslutning.

    Og en thriller ble det. Sørheim tro til maksimalt mot slutten, og scoret to kjappe før han måtte ha hjelp til å hinke av banen med skade. Da ledet de blå og hvite 27–25 – med drøye fem minutter igjen å spille.

    – Det han sier er at noen landet på knærne hans. Jeg har selv operert knærne sju ganger, og synes synd på Gøran. Men da jeg tok leddbåndet klarte ikke jeg å gå av banen som han gjorde nå, så jeg er positiv, sa Kjelling etter matchen.

    Og hjemmelaget red stormen av. Bakerst sto Andreas Bjørkman-Myhr solid, og Lasse Larsen Thorsby og Espen Gommerud Våg satte inn viktige mål.

    Det endte 30–28 til DHK!

    DHK møter Falk (h), Runar (b), Halden (h), Bækkelaget (b) og Bodø (h) i de fem første serierundene.

    NB! Ola Romsaas, Andre Christiansen, Håvard Johannessen og Adrian Aalberg er nye i DHK-trøya denne sesongen. Hermann Vildalen, Kristoffer Norgren Olsen og Jesper hagen er ute av laget.

    NB2! Allerede lørdag møtes DHK og LFH09 i 3. runde i cupen i Jorekstad idrettshall på Fåberg.

    Fakta

    Eliteserien håndball, herrer:

    DHK-Falk  30-28 (14-12)

    Drammenshallen - 743 tilskuere.

    Dommere: Leif A. Sundet og Eskil A. Braseth.

    DHK: Mathias K. Holm og Andreas B.-Myhr - Christian Spanne, Håvard B. Johannessen, Kristoffer R.-Hoel, Adrian Aalberg, Joakim A. Hykkerud 2, Thomas H. Boilesen 5, Gøran Sørheim 6, Espen G. Våg 3, Aksel Horgen 5, Oskar Olafsson 6, Lasse L. Thorsby 3, Ola Lillelien .

    Toppscorer Falk: Stefan Ilic 10

    DHKs beste:

    3 Oskar Olafsson

    2 Thomas H. Boilesen

    1. Gøran Sørheim

    Andre resultater i eliteserien:

    Runar -Kolstad 20-23

    Haslum-Halden 26-28

    Elverum-Nærbø, sen kampstart.

    I NM ble Fyllingen slått ut etter 33-32 for Viking, mens Bodø gikk videre etter ekstraomganger mot Follo.

    Artikkeltags