DRAMMEN: Tre serietap på sesongens fire første kamper, og en lynrask cup-exit for Viking på hjemmebane, ble fire tap  for mye for ledelsen i Drammen Håndballklubb, og mandag ettermiddag satte de  seg ned med Hamann-Boeriths. Konklusjonen på samtalen ble at dansken er ferdig i klubben.

- Manglende sportslige resultater er den eneste grunnen til at vi  satte oss ned for å snakke med Rene, forteller styreleder Svein Tore Moe. 

Drammens Tidende vet at det ble skissert flere løsningsforslag med blant annet sidestilt(e) trenere, men enden på det hele ble at klubben takker Hamann - Boeriths for jobben han har gjort, og ønsker ham lykke til videre.

- Vi håper å ha en løsning klar onsdag. Laget skal jo ut i kamp allerede torsdag, forteller Moe.

Da venter en viktig bortekamp mot Kolstad i Trondheim.

Spillerne ble informert mandag kveld, og treningen foregikk uten Hamann-Boeriths.

LES OGSÅ: Supre St. Hallvard

Pressemelding

I en pressemelding mandag kveld skriver klubben:

Drammen Håndballklubb hadde store sportslige ambisjoner foran denne sesongen. Spillerstallen ble styrket, og forventningene var store.  Vi må så langt erkjenne at de sportslige resultatene har uteblitt.  

Som resultat av dette, har klubbens styre i dag hatt samtaler med trener Renè Hamann-Boeriths.  Partene har blitt enige om å avslutte samarbeidet med umiddelbar virkning.

Når det gjelder trenersituasjonen i tiden framover vil vi i løpet av kort tid komme med annonseringer rundt dette.

LES OGSÅ: Mangler vinnerkulturen

– Ikke overrasket

Til Drammens Tidende forteller Hamann-Boeriths at han ikke ble overrasket da han ble informert om at han ikke lenger var ønsket som DHK-trener.

– Jeg har skjønt de siste par ukene at jeg ikke har hatt mye støtte. Det var et fint møte hvor jeg fikk beskjed om at klubben hadde utfordringer på grunn av manglende resultater, og styret hadde besluttet at det skulle skje noe nytt. Jeg vet godt hva det betyr. Da er jeg ikke ønsket, sier dansken, som hadde blitt værende i klubben dersom det hadde vært opp til ham selv.

Før sesongen snakket treneren gjentatte ganger om at han og spillerne fikk tid til å bygge et lag.

– Selvfølgelig hade jeg håpet på mer tid. Jeg synes vi har tatt noen steg, men jeg vet godt at det ikke er sånn det fungerer i denne verden. Vi har tapt tre av fire kamper, og det er selvfølgelig ikke godt nok.

– Jeg kommer til å savne guttene og å være i Drammenshallen hver eneste dag.

Familien Hamann-Boeriths skal etter planen bli værende i Drammen ut sesongen, slik at sønnen Lasse får gå ferdig videregående før han går til sin nye klubb, danske Skjern, neste sommer.

– Det har vært en spennende opplevelse for oss alle. Det at vi aldri fikk stabilitet og tid til å bygge et lag har vært det vanskeligste i DHK. Samtidig har vi spilt noen fantastiske kamper, og jeg har møtt noen fantastiske mennesker, avslutter Hamann-Boeriths.

LES OGSÅ: Setter jentefotballen på kartet

Kjempet mot nedrykk

Det er ikke bare starten på årets sesong som ble brukt mot Hamann-Boeriths da regnskapet for hans gjøren og laden i klubben ble gjort opp i ettermiddag.

Resultatene de to første sesongene med dansken var heller ikke noe å rope hurra for i DHK-målestokk. Begge sesongene kjempet klubben for å unngå nedrykk.

Den første sesongen overtok treneren en spillerstall som allerede var håndplukket av Geir Oustorp som fikk fyken den våren. Den fikk Hamann-Boeriths aldri noe skikk på.

Den andre sesongen fikk dansken lov til å sette sammen sin egen spillertropp, men utskiftningene ble så store at heller ikke den andre sesongen ble noen suksess. I etterkant kan man vel også si at kvaliteten på de spillerne han hentet ikke var all verden.

Noen leiesoldater ble også hentet inn underveis, men bare Nacor M. Perez slo til. Uten ham ville det antageligvis  sett enda verre ut ved sesongslutt.

Denne sesongene skulle det virkelig satses, og alle de spillerne Hamann-Boeriths hadde hentet, ble sendt hjem igjen.

Sportslig leder Frode Scheie mente han plukket fra øverste hylle med Kristian Kjelling og Frank Løke som de ypperste, og dermed ble også forventningene til Hamann-Boeriths arbeid hevet.

Nå har Kjelling, som ventet, ikke kommet på banen ennå, og Løke har markert seg mer som maratonløper enn som håndballspiller.

LES OGSÅ: Åpner hallen for ungdommer