Hippe tilbake etter skade – DHK vant stort

FORSVAR: Erik Johnnes Hippe spilte mye forsvars for DHK mot Bækkelaget. Han er tilbake etter langvarige skadeproblemer.

FORSVAR: Erik Johnnes Hippe spilte mye forsvars for DHK mot Bækkelaget. Han er tilbake etter langvarige skadeproblemer. Foto:

Erik Johnnes Hippe er tilbake for DHK etter ett år med skadeproblemer. 29-åringen spilte mye forsvar da Bækkelaget ble slått 26–19 i årets første hjemmekamp søndag.

DEL

DRAMMEN: – Der er utrolig deilig å være tilbake igjen. Jeg spilte litt mot Halden borte, men fikk mye mer forsvarsspill i dag. Det blir mer og mer spill nå, også scoret jeg et mål. Herlig! sier Erik Johannes Hippe.

Han scoret midtveis i andre omgang.

– Jeg spilte mye mer i dag. Det er jo så gøy med håndball, og utrolig gøy å få være med å bidra i forsvar. I dag synes jeg vi spiller kjempebra alle sammen. Mathias stenger buret og vi jobber bra bakover, og jeg synes selv jeg får god treff bakover. Nå skal jeg bare fortsette å gjøre jobben med å komme tilbake i ordentlig form, forteller Hippe.

Var bekymret

– Jeg spilte hele andre omgang i forsvar og ganske mye i første omgang i forsvar også. Jeg er bare så glad for å være tilbake etter å ha vært ute i ett år. Det var i februar i fjor jeg spilte sist, opplyser Erik Johannes Hippe.

Akillesen hans var nesten avrevet.

– Det var en spesiell skade, og et lite brudd i et bein som ødela akillesen. Jeg opererte på våren, men det har tatt lang tid. Jeg var litt bekymret en periode, men nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier bakspilleren.

Kristian Kjelling var godt fornøyd med å ha Hippe tilbake.

– Han vinner mange dueller og fighter og slåss bak der. Han får også god høyde på Emil Sundal, sier DHK-treneren.

DHK lå på 4. plass med 18 poeng foran den 15. serierunden. Gjestene Bækkelaget fra Oslo lå på 7. plass fem poeng bak. Drammenserne innledet året med 32-30-seier borte over Halden, og fortsatte seierstrenden på hjemmebane søndag kveld.

Bunnsolid Kolstad Holm

Saken fortsetter under bildet!

SOLID: DHK-keeper Mathias Kolstad Holm leverte en ny sterk kamp.

SOLID: DHK-keeper Mathias Kolstad Holm leverte en ny sterk kamp. Foto:

 

Mathias Kolstad Holm leverte en solid kamp i Østfold, og reddet også en rekke skudd for DHK søndag.

– Det gikk veien i dag. Jeg hadde et brudd i hånden, men er tilbake etter skaden nå. Jeg har holdt formen godt ved like, men jeg merker at jeg er litt rusten. Balansen mangler litt, og det merker jeg spesielt på strekskudd. Da mangler jeg det kvarte sekundet for å låse ned armen. På langskudd går det fint. Det har alltid vært min styrke. I dag fikk jeg en god opplevelse, og det er deilig å se at spillet sitter direkte etter en skade, sier Mathias Kolstad Holm.

Det sto 3–3 etter fem minutter, og Thomas Boilesen sto bak to av DHKs scoringer.

Boilesen sørget for at drammenserne tok ledelsen 5–4 for første gang i kampen med et praktskudd etter drøye seks minutter. Men det ble slurvet en del fremover, og gjestene holdt lenge følge i Drammenshallen. Det sto 10–10 etter drøyt 20 minutter.

Mot slutten av første omgang gikk DHK opp i 15-11-ledelse, og det startet med et praktangrep som endte hos Joakim Hykkerud. Så traff Gøran Sørheim og Thomas Boilesen (to ganger) på sine skudd. Gjestene reduserte en gang, og DHK ledet 15–12 til pause.

Boilesen scoret åtte

Aksel Horgen leverte en anonym første omgang, men klinket inn to viktige mål i starten på den andre. DHK ledet 18–12 etter 35 minutter, og styrte mot årets første hjemmeseier.

Etter 45 minutter hadde Mathias Kolstad Holm kun sluppet inn ett eneste mål etter hvilen, og DHK ledet 22–13. DHK-keeperen sto bunnsolid omgangen ut, og havnet på sju baklengs etter hvilen.

Thomas Boilesen satte inn åtte mål i kampen.

– Det stanget i 15, kanskje 20 minutter, så begynte det å løsne. Da tar vi ett og ett mål. Det løsnet veldig i andre omgang, så det var solid, fastslår Kristian Kjelling.

Saken fortsetter under bildet!

DEBUTERTE: Herman Hovde Sem spilte sine første eliteserieminutter for DHK.

DEBUTERTE: Herman Hovde Sem spilte sine første eliteserieminutter for DHK. Foto:

Fakta DHK-Bækkelaget

Drammen HK-Bækkelaget  26-19 (15-12)

Drammenshallen - 663 tilskuere.

Dommere: Lars Jørum og Håvard Nystad Kleven.

DHK: Mathias Kolstad Holm, Andreas Björkmann-Myhr - Christian Spanne 1, Erik S. Alm 2, Joakim A. Hykkerud 3, Thomas H. Boilesen 8, Gøran Sørheim 4, Espen G. Våg, Aksel Horgen 4, Oskar Olafsson 1, Lasse L Thorsbye 2, Johannes Hippe 1, Herman Hovde Sem, Henrik Sliper.

Toppscorer Bækkelaget: Emil Sundal og Sander Rogne Myklebust, 4 hver.

Utvisninger: Drammen 1x2 min. Bækkelaget 2x2 min.

DHKs BESTE

3 Mathias Kolstad Holm

2 Thomas Boilesen

1 Gøran Sørheim

Artikkeltags