Landslagsback Johannes Hippe (24) signerer for DHK

GLEDER SEG STORT: DHKs siste storsignering, Johannes Hippe (24), gleder seg stort til å ta del i prosjektet i Drammen.

GLEDER SEG STORT: DHKs siste storsignering, Johannes Hippe (24), gleder seg stort til å ta del i prosjektet i Drammen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Først ble Johannes Hippe (24) pappa for første gang, deretter signerte han for DHK. Er det rart landslagsbacken gleder seg til fremtiden?

DEL

DRAMMEN: – Jeg kjenner at jeg gleder meg sånn skikkelig når jeg snakker om det faktisk, sier en ivrig Hippe når han forteller Drammens Tidende om sine forventninger til DHK-prosjektet.

Dette har nemlig 24-åringen vært med på før. Etter en tøff og verdifull erfaring i franske Nantes som 20-åring var Nordstrand-gutten med på et tilsvarende prosjekt i svenske LUGI.

– Jeg har alltid drømt om et sånt prosjekt i Norge. Jeg gleder meg til å prøve å lage et skikkelig topplag.

Hippe er krystallklar på hva han mener blir det viktigste for «det nye DHK» de neste årene.

– Jeg vet at det vil ta tid, sier backen som er enig i Frode Scheies utspill om at DHK ikke er avhengig av å vinne noe allerede neste sesong.

I LUGI ble det stilt store forventninger til laget da de startet opprustningen, men først tre år senere fikk de ut potensialet og gikk helt til topps.

Hippe, som er DHKs sjuende signering før neste sesong, mener derfor at det er kritisk at laget får tid til å spille seg gode.

– En ting er å ha mange gode spillere på papiret, men vi må spilles sammen og lære hverandre å kjenne. Vi må bruke tiden godt og trene, trene og trene, sier Hippe som legger til at det også finnes mange sterke utfordrere i eliteserien.

Hippe har skrevet under en treårskontrakt med DHK og kommer fra moderklubben Bækkelaget. I mellomtiden har han som nevnt spilt i franske Nantes og svenske LUGI. 24-åringen med 40 landskamper er kanskje best kjent som venstreback, men kan bekle alle bakposisjonene.

Det betyr at DHK stiller en nykomponert og kruttsterk bakrekke neste sesong. I tillegg til Hippe råder trener René Hamann-Boeriths over Kennie Boysen, Rein Havang, Rasmus Båverud, Eirik Nordeng, Øyvind Frigstad og Kristian Kjelling, selv om sistnevnte mister store deler av neste sesong.

– Det gir ekstreme muligheter. Tanken er at vi skal ha dobbel dekning med ulike spillertyper, så det blir tøff konkurranse, sier Scheie som har jobbet med å få Hippe til klubben i lang tid.

– Han kommer til å gjøre seg bemerket, det er jeg helt sikker på. En eksplosiv skytter som scorer utrolig mange mål.

LES OGSÅ:

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags