DRAMMEN: Fredag satt han navnetrekket sitt på en kontrakt som binder ham til DHK i minst én sesong, og mulig to. En 1+1-årskontrakt, altså.

– Jeg gleder meg. Det føles bra å ta et steg opp, sier Ole-Jacob Borch til dt.no.

DHK-trener René Hamann-Boeriths har fulgt 20-åringen fra Lier tett, og er glad for å ha Ole-Jacob Borch med i troppen sin neste sesong.

– Han har spilt riktig godt i 1. divisjon, og jeg syns det neste riktige skrittet er å matche seg mot eliteserien, sier Hamann-Boeriths om nysigneringen.

St. Hallvard skulle gjerne beholdt Borch, men innser at det er naturlig å satse et nivå høyere.

– Det må vi finne oss i. Men vi er også stolt over å produsere spillere til eliteserien, sier Arne Borch, som nylig ble sportslig leder i St. Hallvard. 

Borch har faktisk allerede debutert for DHK, i forbindelse med samarbeidsavtalen mellom St. Hallvard og Drammen som ble avsluttet før denne sesongen.

Playmaker først

Borch har spilt både venstre- og midtback i St. Hallvard i år, men Hamann-Boeriths ønsker først og fremst å utvikle 20-åringen i midten.

Også på juniorlandslaget (LM94) er Borch blitt satset på som spillfordeler.

DHK har fra før forlenget med Eirik Norden (midtback). Dessuten kan også nysigneringen Martin Vilstrup Andersen (dansk) bekle playmakerrollen.

– I moderne håndball er det mye plasskifter og jeg er glad for spillere som kan rullere på plasser, sier DHK-treneren.

Borch blir sett på som en læregutt først og fremst, men ingenting ville gledet DHK-trenerne mer dersom 20-åringen viser seg å ta nivået kjapt.

– Jeg forventer ikke å få masse spilletid, men skal jobbe hardt for å få spille noe. Jeg ønsker jo å bidra så mye som mulig, sier Borch.

Han er glad for signalene fra Hamann-Boeriths om at DHK ser på ham som en spiller for framtiden.

Budsjettet skrumper

Han har et stort behov for å fylle rommet etter playmaker Gøran Sørheim, som har vært DHKs beste spiller i år.

Hamann-Boeriths signaliserer at det trolig vil komme én sterk signering til, enten fra Norge eller utlandet, pluss en høyrekant.

Per dags dato er en erstatning etter Lars Erik Bjørnsen (lagt opp) og Håkon Vidar Følstad (Kolstad) førsteprioritering.

Men etter det begynner spillerbudsjettet å ta slutt, og Hamann-Boeriths må se etter unge, mer ubeskrevne blad for å fylle på.

Plassene som er godt dekket i skrivende stund er målvakt (Bergerud/Kolstad Holm) og venstrekanten (Lislerud/Aasheim/Talsnes).

– Jeg håper å finne noen spennende unge spillere med ambisjoner, som vi kan utvikle, sier Hamann-Boeriths.