OSLO: Lillatrøyene var gjennom hele følelsesspekteret etter en ny thriller mot Oppsal i går kveld. Det endte med tårer.

– Innmari kjipt. Skikkelig skuffet, nå, sier Jeanett Egebakken Kristiansen. Tjue minutter tidligere hadde hun stormet jublende mot lagvenninnene på benken, og kastet seg om halsen på dem. Glassverket hadde kun ni sekunder på seg til å få ballen i mål og sikre ekstraomganger. Jeanett fikk på seg målvakttrøye og Glassverket var en utespiller ekstra. De hadde stått tett i ring og planlagt i timeouten Kenneth Gabrielsen hadde begjært like før. Renate Saastad Sømme fikk ballen til Jeanett, som satset mot linjen og banket inn 27–27.

Tom for ord

Men, da det var ugjenkallelig slutt, etter ekstraomgangene, var det hjemmelaget fra Oslo som kunne kaste seg ut i seiersdansen. Da Oppsal sonet ut Veronica Egebakken Kristiansen ble Glassverkets angrepsspill helt amputert. Kristin Nørstebø, Kari Brattset og Jeanett Egebakken Kristiansen fikk satt noen baller, men det ble ikke nok. Oppsal vant 39–36 og Glassverket er slått ut.

– Serien betyr jo mest, egentlig, da, sier Jeanett. Mens hun tørker tårene. Det må også flere av lagvenninnene gjøre. Trener Kenneth Gabrielsen er for en gangs skyld helt tom for ord.

– Vi var ikke gode nok, sier han omsider.

Glassverket har ikke en eneste gang klart å avansere til en kvartfinale i cupen siden de rykket opp til eliteserien. Nå ligger de på sølvplass, etter å ha slått nettopp Oppsal sist søndag. Men på hjemmebane fikk Oppsal sin revansje.

Slurver

Oslo-laget startet kampen best. De rykket ifra til 5–1 etter sju minutter. Så begynte Glassverket sakte, men sikkert å hente inn forspranget. Hjemmelaget var foran 6–3 etter 9.40, men fire minutter senere var GIF à jour med 6–6. I denne perioden klarte Glassverket å utnytte forsvarsspillet til å kontre. Men det skulle bli en berg- og dalbane-kamp.

– Vi slurver altfor mye. Sånn har det vært i alle kampene. Det holder ikke, sier Jeanett. Vel vitende om at det faktisk har holdt til seier på seier i serien. Torsdag ble bomskuddene for mange. Guro Rundbråten hadde heller ingen god dag bakerst. Hun ble avlastet i perioder av Malene Solheim, men heller ikke den tidligere Oppsal-målvakten klarte å få overtaket på Anne Kjersti Suvdal & Co.

– Vi hadde ikke det lille ekstra i dag, totalt sett, kommenterer Gabrielsen. Men da var det virkelig helt tomt for ord for Glassverket-treneren.