DRAMMEN: Det ble en forrykende angrepskamp fra begge lag, men ingen av lagene viste opp noe optimalt forsvars- og målvaktsspill. 72 mål forteller sitt om akkurat det.

Men det brydde ingen i DHK seg om da sluttsignalet lød.

- Det var en utrolig viktig seier, ikke minst mentalt. Vi fikk vist fram potensialet vårt, og kanskje ble noen litt overrasket over hvor gode vi var. For det var vi som spilte Elverum dårlig i dag, mener Gøran Sørheim.

Han var veldig klar på at DHK-spillerne hadde matchet Elverum på fysikken, og noen målvaktskamp ble det ikke da ingen av de tre målvaktene som var i aktivitet i kveld klarte å prege kampen.

- Og i tillegg var vi mye smartere enn dem i dag, legger han til.

LES OGSÅ: To DHK-spillere klare for kvalik

Ledet med fire mål

I starten var det mange overtalls- og undertallsspill, og kampen brukte litt tid på å sette seg. Da den først gjorde det, var det DHK som tok ordentlig tak, og på det meste ledet de med fire mål før pause. Etter hvert skapte Steffen Stegavik og Lars Norberg mye trøbbel for DHK, men de fikk ikke med seg så mange medspillere. Hos DHK derimot viste  mange seg fram.

- I tillegg var vi mye smartere enn dem i dag

Forsvarsspillet tok seg opp noe, og Olaussen hadde et par veldig viktige redninger på slutten. Det var nok til at Elverum hele tiden måtte jage etter et løpsvillig og temposterkt DHK. Plusser går også til Nikolaj Mehl og Henrik Jakobsen, de ble viktige da Elverum flyttet fram  forsvaret og tok ut først Sørheim, deretter Henrik Westgaard også.

- Det ble jo mer plass til meg, og da kom vi også til bedre sjanser på streken, forteller Jakobsen.

LES OGSÅ: Målfest på hjemmebane

- Har toppnivået inne

DHK-trener Geir Oustorp hang seg ikke så veldig mye opp i at de hadde sluppet inn 34 mål i kveld.

- Vi scoret 38 mål på gullfavoritten og vant. Vi har vært veldig gode på treningen en lang periode nå, men vi var usikre på hvor vi sto etter kampene mot Bodø og Haugaland, to lag som skal slite lenger ned på tabellen.

- Sånn sett var det deilig å se at vi har toppnivået inne, sier Oustorp.

Tapte i andre enden

Trenerkollega Christian Berge i Elverum var selvfølgelig ikke spesielt fornøyd med det han hadde sett av sine utvalgte. Han klaget over både forsvars- og målvaktsspillet.

- Vi tapte kampen i den enden av banen. Vi scoret jo nok mål til å vinne slike kamper, men mange dumme feil i forsvar gjorde at vi ikke hang sammen. Når vi i tillegg ble jagende hele veien, og tok mange dårlige sjanser da det hele skulle avgjøres, ble det veldig vanskelig, mener Berge.

- Deilig å se at vi har toppnivået inne

I to andre eliteseriekamper for herrer i kveld vant Haslum 27-21 hjemme over Bodø, mens serieleder Fyllingen slo Haugaland 33-22 borte. DHK med fem poeng så langt har to kamper mindre spilt enn Fyllingen og Elverum som topper tabellen med åtte og syv poeng.

Se bilder fra kampen på dt+.