NØTTERØY: – Dette var veldig kjipt, sier Martin Vilstrup Andersen.

Hans elleve scoringer ble ikke noe å feire når laget totalt ikke klarte å prestere mot Nøtterøy søndag. Forskjellen fra de to foregående seriekampene var fullstendig.

Hull i forsvaret, ikke noe kontringsspill. Bom og tekniske feil i angrep. Den eneste som ikke nølte med å skyte var nettopp Vilstrup Andersen.

– Vi bommer altfor mye. Også jeg, sier venstrebacken fra Danmark. To av straffene hans ble reddet, ellers hadde han bare ett bomskudd.

Backkollega Mads Bruus klarte ikke å bidra med venstresleggen si: Én scoring på sju forsøk. Og kun ett eneste skudd i første omgang.

Det verste for Drammen var at feilene kom i for mange avgjørende øyeblikk. Akkurat da blåtrøyene hadde kjempet seg til kontakt i målprotokollen igjen. En flott målvaktredning endte med kontring imot i neste angrep. Og så videre.

– Vi er superskuffet. Dette er et lag vi burde vunnet mot, men når vi ikke leverer, så taper vi, sier Vilstrup Andersen.

LES OGSÅ: Endelig jubel på hjemmebane igjen

Helt stille

DHK klarte å snu den elendige inngangen på kampen, og etter 26 minutter banket Henrik Jakobsen inn 11-11-scoringen. Da hadde DHK-trener René Hamann-Boeriths tatt grep fra benken for å tette igjen forsvaret.

Tobias Glemming la merke på Nøtterøys skytterkonge Kennie Boysen, som hadde scoret fem mål på rappen de første minuttene av kampen. Anders Skiaker Myhra kom inn i forsvar, og var en ekstra spiller på linjen i angrep.

Men akkurat da det så ut som DHK hadde funnet et spill som fungerte, falt de fra igjen. Nøtterøy fikk tidlig en femmålsledelse etter pause, og DHK maktet aldri å true seieren.

Dermed fikk Nøtterøy sine to første poeng i serien, etter å ha tapt for både Halden og Lillestrøm. DHK toppet tabellen før denne kampen.

– Med seier her hadde vi hatt en fantastisk sesongstart, og tatt poeng mot lag vi har sett for oss at vi skal holde bak oss, sier Vilstrup Andersen.

I stedet var det helt stille i DHK-garderoben. Spillerne hang med hodet. Slik føltes det når man taper kamper fordi man ikke klarte å gjennomføre kampplanen.

– Det var ikke noe feil med innstillingen til kampen. Men vi var i hvert fall ikke med på banen i dag, sier Vilstrup Andersen, og legger til:

– Absolutt alle har minst to, tre baller i dag der de ikke var gode nok.

LES OGSÅ: DHK-keeperen i reklamefilm med sin avdøde farfar

Reise seg igjen

De har snakket mye om dette. At de ikke har råd til å slippe seg ned bare fem prosent en gang. Da kan de tape for ethvert lag. Mot Nøtterøy kom det tydelige til syne.

– Nå skal vi slikke våre sår i kveld, og så skal reise oss igjen, slår Vilstrup Andersen fast.

Førstkommende onsdag møter DHK Viking Stavanger i cupen borte.

LES OGSÅ: DHK skulle forsvare tabelltoppen


Andre saker på dt.no: