– Kanskje et av Europas største målvaktstalent

Torbjørn Sittrup Bergerud sliter med ryggvondt.

Torbjørn Sittrup Bergerud sliter med ryggvondt. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

DHK slo svensk topplag i egen turnering.

DEL

SANDE: Lørdag var det duket for  kamp mellom DHK og svenske Ystad i Sandehallen i drammensernes egen treningsturnering.

Etter å ha tapt mot Elverum i en noe svak kamp fredag kveld var DHK-gutta sugne på seier mot laget som hadde slått Haslum 26-24 fredag.

LES OGSÅ: DHK-tap mot Elverum

Til tross for en vesentlig lavere gjennomsnittshøyde på DHKs spillere i forhold til svenskene ble det seier 28-24. Mye av grunnlaget ble lagt gjennom god jobbing i forsvar i førsteomgang og effektivt angrepsspill. I en periode ledet DHK hele 16-7.

DHK hadde også en keeper som det virkelig ser ut til å bli vanskelig å lure denne sesongen. Det er bare å lære seg navnet Torbjørn Sittrup Bergerud først som sist.

– Det er bare å ta av seg hatten for han. Han er kanskje et av Europas største målvaktstalent, og Torbjørn imponerer meg virkelig i dag. Jeg vet at Torbjørn er i kikkerten til landslaget, men det blir viktig å holde han litt igjen. Torbjørn er flink til å holde beina på jorda, sier DHKs fungerende hovedtrener Tom Morten Svendsen.

Ystad snudde

Sittrup Bergerud var selv strålende fornøyd med egen prestasjon. Ifølge den noe «snille» statistikken til sekreteriatet, (telte med redninger som ble retur til motstander også), hadde han 20 redninger. Mot slutten av kampen tok han også en straffe.

– Det er veldig morsomt å spille og enda morsommere når man får det til. Det hjelper godt på selvtilliten, og jeg får god støtte fra gutta.  Laget fremstår også bedre enn i går, sier Sittrup Bergerud.

DHK ledet 16-7, men i løpet av en kort periode i andreomgang spiste Ystad seg innpå og var plutselig i ledelsen 16-17. For Svendsen var det imponerende å se hvordan laget klarte å snu kampen til sin fordel igjen etter dette.

– Vi har kniven på strupen, men snur det igjen. Til tider spiller vi veldig bra håndball. Forsvarsspillet er som vi ønsker det skal være og det så ut til å gå på skinner en periode der. Jeg begynte å lure på om dette faktisk var mulig med så lite kamptrening, sier treneren.

De siste kampene i turneringen går fra klokken 11.15 i Drammenshallen søndag. Ystads kamp mot Elverum ble framskyndet fordi svenskenes spillere og ledere vil rekke hjem til OL-finalen for herrer i håndball mellom Sverige og Frankrike. DHKs kamp mot Haslum går som oppsatt klokken 14.

Send inn tekst og bilder «

Send oss en artikkel fra arrangement du ønsker å dele i Drammens Tidende.

Artikkeltags