DRAMMEN: Da Christian Spanne valgte å gjøre noe så originalt som å si opp kontrakten kort tid etter at han hadde signert den, kikket DHK seg raskt om for å finne en erstatter.

Del på Facebook

I danske Team Tvis Holstebro fant de den tidligere Kragerø-spilleren Lars Erik Bjørnsen. Bjørnsens kontrakt med danskene går ut til sommeren, og i hans hode har han helt siden sesongstart vært innstilt på å komme hjem og spille i den norske eliteserien igjen.


– Og det ønsket jeg å gjøre nå, for jeg vil ikke drøye og drøye en utenlandskarriere, for så å komme hjem som et vrak, forteller han.

LES OGSÅ: Spanne vikarierer for Bjørnsen på landslaget

Etablert i Drammen

Selv om tankeprosessen har pågått en stund, gikk forhandlingene kjapt da DHK kom på banen, og i går skrev han under en treårskontrakt. Bjørnsen og kona har helt siden de forlot Norge i 2007 drevet både en butikk i Kragerø og hatt et agentur på barneklær, det siste med showroom på Lysaker.

Med etablering av familien i Drammen vil de være i grei kjøreavstand til begge deler.

– Vi er superfornøyd med den signeringen. Vi er i ferd med å bygge opp en spillerstall som kan bli veldig ung i alder, og derfor vil Bjørnsens rutine komme godt med, mener Jon-Einar Hovland, daglig leder i DHK.

Landslagsspill

Bjørnsen er litt fornøyd selv også.

– Jeg har fortsatt ambisjoner om landslagsspill, og det er forenlig med å spille i en klubb som DHK, mener han.

Bjørnsen var med i VM-troppen i Sverige i januar, men ble skadet i kampen mot Frankrike. Lyskeproblemene er i øyeblikket ikke verre enn at han kan spille litt i sin danske klubb, men han valgte å melde forfall til de to EM-kvalifiseringskampene mot Tsjekkia som ble spilt i forrige uke.

– Det er snakk om en overbelastning, og det tar litt tid å bli helt kvitt den. Sesongen er lang i Danmark, og jeg ønsker å være helt frisk til sluttspillet, sier Bjørnsen.

Jobber med stallen

Bjørnsens signering gjør at DHK ikke vil gjøre noe mer for å overtale Christian Spanne til å fortsette i klubben. I stedet velger de antakeligvis å hente tilbake Jarle Mørk Pettersen fra utlån i Sandefjord, og satser på at han blir Bjørnsens makker på høyrekanten.

DHK-ledelsen og den kommende treneren Geir Oustorp jobber intenst med å sette sammen en konkurransedyktig spillerstall.

I dag ble det klart at bakspilleren Henrik Westgaard blir DHK-spiller de to neste sesongene. Wetsgaards kontrakt med serieleder Haslum går ut etter denne sesongen, og i kamp med Elverum og ØIF Arendal, trakk DHK det lengste strået.

I øyeblikket forhandles det i tillegg med målvakten Mathias Kolstad Holm og Gøran Sørheim av de spillerne som allerede er i klubben, mens Jan-Richard Lislerud Hansen og Henrik Jakobsen har skrevet nye kontrakter. Espen Lie Hansen har gitt beskjed om at han ikke ønsker flere kontraktstilbud av DHK. Der vet han hva som venter hvis han velger å bli.

I øyeblikket er nok oddsene lavest for at han havner i en dansk klubb neste sesong.
Som lagkamerat med Joakim Andre Hykkerud i Bjerringbro for eksempel.