DRAMMEN: DHK tok fredag kveld imot Vikning til medaljekamp i Drammenshallen i herrenes eliteserie i håndball.

Begge lag knivet om bronsemedaljen i årets serie.

DHK trakk det lengste strået og vant til slutt 41-31 etter en fantastisk forestilling på hjemmebane.

Starten av kampen var jevn, men etter et par kjappe kontringer opparbeidet DHK seg en tomålsledelse med 4-2 etter 7 minutter.

– Dette er det beste vi har gjort. Det var bra over hele linja og førsteomgangen er det beste vi har hatt på så lenge jeg kan huske, sier trener Geir Oustorp.

I førsteomgangen lagde DHK 21 mål, brant 14 skudd og hadde null tekniske feil.

 – Vi spiller strående bakover og Sebastien står bra. Den svakere perioden vi hadde i andreomgang var kortere enn før, og da klarte vi å dra fra igjen å vinne med 10. Det var strålende og moro, fortsetter Oustorp.

DHK har trent mye på kontringer i det siste og rullet over Viking med 13 av dem fredag kveld.

- Det var bra det, men det som virkelig var bra at vi kun lagde fire tekniske feil i hele kampen. Det er imponerende, understreker treneren.

Bjørnsen imponerte

På en annen side bommet også DHK på to kontringer alene mot keeper i denne perioden. Forsvarsspillet var på sin side meget solid, og keeper Ehnevid vartet opp med flere redninger.

DHKs Lars Erik Bjørnsen imponerte virkelig de første 11 minuttene med fem mål. Etter 12 minutter ledet laget hele 9-4. Dermed var det heller ingenting å utsette på forsvarsspillet.

Drammenserne imponerte kraftig med både solid keeper, forsvars- og angrepsspill den siste halvdelen av 1. omgang og til pause ledet laget 21-13.

Sebastien Ehnevid, Gøran Sørheim og Lars Erik Bjørnsen var DHKs mest toneangivende spillere i 1.omgang.

Viking startet best

 Gjestene fra Stavanger knappet innpå DHK i starten av 2. omgang og DHK slet i forsvar. Det førte til at stillingen var 25-21 etter 10 minutter.

Etter halvspilt andreomgang var DHK igjen oppe i en åttemålsledelse. DHK skjerpet inn forsvarsspillet og satt også skuddene i angrep etter en periode med mye godt spill fra Vikings keeper.

Mot slutten av andreomgang rykket DHK ytterligere fra i målprotokollen, men slapp også til mye bakover i forsvar. Etter drøye 51 minutter ledet DHK 35-28.

Til slutt var det altså hjemmelaget som kunne juble høyest.