ARANÄS: En uavgjort og to tap på tre kamper, gjør at DHK spiller kamp om 5. plassen mot Viking, Stavanger søndag morgen.

I formiddag hadde DHK en god start mot eliteseriekollega Elverum, og Gøran Sørheim var temposetter sammen med Daniel Lindgren i DHKs angrepsspil.

Det ga også god plass til Joakim Andre Hykkerud på streken, og trioen endte opp med å score hele 20 av DHKs 35 mål mot Elverum.

Syv på både Hykkerud og Sørheim, mens Lindgren stoppet på seks mål.

DHK var imidlertid aldri gode defensivt, og Elverum-spillerne kom lett til det. Rett før og etter pause steg temperaturen.

LES MER: Ledet klart - tapte like klart

DHK-spilerne pratet på seg utvisninger, de stresset og de tok dårlige avslutninger da de måte jage etter Elverum som ledet komfortabelt med fire og fem mål.

Det kollektivet spillet var fraværende, målvaktsredningene uteble, og alt det positive i starten ble glemt da de gikk av banen og hadde tapte 39-35.

- Vi har jobbet veldig mye med holdningene og hvordan vi står fram i kamp - eller attityd som det heter på svensk, og vi besto ikke akkurat på det området i denne kampen, mener DHK-trener Marinko Kurtovic.

Sent i kveld møtte de det nyopprykkede svenske eliteserielaget HK Aranes, og etter litt forsvarstrøbbel i starten, ble DHK bare bedre og bedre jo lenger kampen varte.

LES OGSÅ: Ikke kynisk nok

Igjen var det trioen Sørheim, Lindgren og Hykkerud som var fremtredende, og de fikk god hjelp av Bård Nordhagen som gjorde en solid kamp han også.

Med god skyting av kantspillerne Christian Spanne og Jan-Richard Lislerud Hansen, var plutselig DHK på det nivået de må være i slike kamper.

Aranes spilte klassiske svensk, og dro DHK-forsvaret i alle retninger. Det ga store huller

I forsvaret, og gjorde jobben til målvakten Lars Olav Olaussen vanskelig.

DHK lå på det meste under med seks mål (14-8), men vant en periode på fem minutter rett før pause hele 7-2, og hadde kontakt på 16-16 til pause.

LES MER: Gjør nytt comeback

Etter pause var det jevnt hele veien, og da var i ledelse for første gang tolv minutetr før slutt på stillingen 25-24. Derfra og inn klarte ingen av lagene å dra i fra, og det endte uavgjort, 31-31.

- Dette var vel kanskje en av Gørans (Sørheim) beste kamper. Han satte virkelig trykk og tempo, og nølte ikke i avslutningssituasjonene. Mange av de andre spillerne var skuffet over seg selv, og hadde også sett seg i speilet etter Elverum-kampen. Det gjorde at vi kom med en helt annen innstilling i den siste kampen. Riktig nok sleit vi forsvar i denne kampen også, men det var veldig mye bra angrepsspill, sier Kurtovic.

Lagkaptein Bård Nordhagen gikk også av banen med løftet hode.

Det er slike kamper som er morsomme å spille. Vi var slitne i beina, men vi klarte å mobilisere hele laget.


Klarer vi å plukke bort noen småting både i angrep og i forsvar, og klare å gjennomføre en hel kamp mot Viking søndag, så blir dette bra, mener Nordhagen.

Les flere DHK-nyheter her