Gå til sidens hovedinnhold

Drakt nr. 16 – et lett valg

Artikkelen er over 20 år gammel

Det var ingen tvil da Simen Hansen Fagerhøi på NOR 92's Lillegutt skulle velge draktnummer. Det måtte bli det samme som A-lagets Thomas Lindgren, Simens forbilde på innebandybanen.

NORs lillegutter har faste draktnummer, og Simen har hatt 16 på ryggen helt fra han startet å spille på NOR 92. 10-åringen fra Krokstadelva valgte bevisst Lindgrens drakt, for sistnevnte er den store helten.
- Thomas Lindgren er god på å skyte, drible og alt sånn. Men jeg vet ikke om jeg har lært så mye av han foreløpig, forteller Simen. Simen og de andre lagkameratene på Lillegutt ser på eliteseriekamper så ofte de kan. I pausene stormer de banen, og det hender de får skyte på A-lagskeeperne, eller sende en pasning til favorittspilleren. Under søndagens elitekamp mellom NOR og Fredrikstad fikk de også lov til å løpe inne sammen med sine idoler. Simen naturlig nok med 16 på ryggen, hånd i hånd med en annen nummer 16.
- Jeg kjenner Thomas Lindgren bitte litt, forteller Simen stolt.
- Jeg hadde selv idoler i NHL da jeg fulgte med på ishockey som liten. Det kjennes litt uvirkelig, men veldig stort å nå selv være et forbilde. Jeg synes det er smigrende, sier Lindgren som senere overrakte en kølle til Simen. Da var det vanskelig å anslå hvem som var mest stolt.
NOR s lillegutter spilte selv seriekamp søndag. Oslo-laget Tåsen ble feid av banen 9-3 i en kamp som var en miniutgave av eliteserien. Som et ledd i juleavslutningen og for å gjøre litt stas på de yngste, hadde klubben ordnet med lysshow, line up og speakertjeneste. Og hele 70 tilskuere hadde funnet veien til tribunen.
- Dette var skikkelig gøy. Vi har aldri hatt lysshow på våre kamper tidligere. Men det var ikke skummelt og ikke flaut, forteller Simen.

Kommentarer til denne saken